'Boksen in kwaad daglicht': VS looft $ 5 miljoen beloning uit Nieuws
Nieuws

'Boksen in kwaad daglicht': VS looft $ 5 miljoen beloning uit

'Boksen in kwaad daglicht': VS looft $ 5 miljoen beloning uit

De Amerikaanse ambassadeur in Ierland, Claire Cronin, heeft aangekondigd dat er een beloning van $ 5 miljoen is voor belangrijke informatie die ertoe leidt dat de Kinahan bende wordt ontmanteld. Een van de leiders, Daniel Kinahan is geen onbekende in de bokswereld.

De drie Ierse bendeleiders die specifiek door de autoriteiten worden beneoemd zijn Daniel Kinahan, die de dagelijkse operaties leidt, zijn vader Christy Snr die de aankoop van onroerend goed organiseert, en Christy Jr die toezicht houdt op de financiën.

Politie commissaris Drew Harris zei dat de misdaadbende Kinahan verantwoordelijk was voor "zoveel vernietiging en dood" zowel in Ierland als in het buitenland. Ook waarschuwde deze dat ze kunnen vluchten maar zich niet kunnen verbergen.

Prio

Daniel Kinahan die een fervent boks fan is onderhandelde onder ander voor Matchroom boxing om bekende boksers te regelen voor wedstrijden. Matchroom Boxing eigenaar Eddie Hearn vertelde vorig jaar dat Kinahan had geholpen bij het regelen van gevechten voor een aantal spraakmakende boksers met Sky Sports. Destijds werd al gezegd dat dit de bokswereld in een kwaad daglicht zette.

Cronin zegt dat de misdaadbende wordt beschuldigd van een breed scala aan gruwelijke misdaden over de hele wereld. En dat het bestrijden van transnationale criminele bendes een "dringende prioriteit" is voor de Amerikaanse president Joe Biden en de Amerikaanse regering.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws