Boksbond wil meer aandacht voor het jeugd boksen en organiseert weer een NK-19 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boksbond wil meer aandacht voor het jeugd boksen en organiseert weer een NK-19

Boksbond wil meer aandacht voor het jeugd boksen en organiseert weer een NK-19

De Boksbond organiseert voor het eerst weer eens een NK-19, volgens de bond wordt dit wel eens tijd aangezien en een lange tijd geen aandacht is geweest voor de jeugd.

Komend weekend wordt een mijlpaal geslagen in de geschiedenis van de Nederlandse boksbond. “Onder het motto wie de jeugd heeft, heeft de toekomst wordt voor het eerst weer eens een NK-19 in Alphen aan de Rijn gehouden. Vele jaren is het boksen bij de jeugd een onder geschoven kindje geweest”. “Alle focus ging uit naar de elite”. “Voor de onderbouw was nagenoeg geen tijd en animo. Een uitzondering daargelaten”. “Een centrale aanpak, de structuur bij de allerjongsten met boksen te beginnen, ontbrak. Maar daar komt verandering in. Onder andere met het NK – 19”. aldus Hans de Bruijn van de Boksbond.

Jeugd boksen weer op de kaart

Jong geleerd schept een solide basis voor de toekomst

“Eerder was ook de junior Bep al een eerste aanwijzing dat de belangstelling voor de vergeten groep toeneemt”. Gelukkig maar. Want jong geleerd schept een solide basis voor de toekomst. Nu de piramide voor de Elite onder leiding van de bondscoaches Hennie van Bemmel (heren) en Abdul Fkiri (dames) al enige tijd staat als een huis is het zaak dat de jeugd zich via hun clubs steeds meer gaat manifesteren. Op een eigen podium, begeleid door enthousiaste trainers en junior-kampioenen die strijden om belts, die een afspiegeling zijn van de grote belts bij het NK elite. Allemaal zo echt mogelijk. Want ook de jeugd moet de indruk hebben dat de Nederlandse boksbond zich voor hen inspant in het kader van allerlei vernieuwingen die bij een bond met lef worden doorgevoerd”.

Gelden de aanscherpte jeugdregels ook bij het boksen?

De door de Vechtsport Autoriteit aangekondigde verscherpte regels voor de jeugd en het contact naar het hoofd zullen ongetwijfeld ook gelden voor het jeugd boksen. Echter is daar niet echt duidelijkheid over, normaliter wordt er al beschermt gevochten in het jeugdboksen. Opvallend is dat vooral uit de hoek van het kickboksen en full contact karate veel kritiek is geweest op de nieuwe regels, daar waar het bij het boksen stil leek te blijven.

Bron artikel: Boksbond Nederland

Bekijk ook

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Billy 'Bruce Lee' leverkicks rivaal kotsmisselijk! 'Nasty'

Billy ‘Bruce Lee’ leverkicks rivaal kotsmisselijk! ‘Nasty’ (video)

Deze ging schreeuwend van de pijn en kotsmisselijk naar het canvas

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page