Boksbond wil meer aandacht voor het jeugd boksen en organiseert weer een NK-19 Nieuws
Nieuws

Boksbond wil meer aandacht voor het jeugd boksen en organiseert weer een NK-19

Boksbond wil meer aandacht voor het jeugd boksen en organiseert weer een NK-19

Boksbond wil meer aandacht voor het jeugd boksen en organiseert weer een NK-19

Jong geleerd schept een solide basis voor de toekomst

"Eerder was ook de junior Bep al een eerste aanwijzing dat de belangstelling voor de vergeten groep toeneemt". Gelukkig maar. Want jong geleerd schept een solide basis voor de toekomst. Nu de piramide voor de Elite onder leiding van de bondscoaches Hennie van Bemmel (heren) en Abdul Fkiri (dames) al enige tijd staat als een huis is het zaak dat de jeugd zich via hun clubs steeds meer gaat manifesteren. Op een eigen podium, begeleid door enthousiaste trainers en junior-kampioenen die strijden om belts, die een afspiegeling zijn van de grote belts bij het NK elite. Allemaal zo echt mogelijk. Want ook de jeugd moet de indruk hebben dat de Nederlandse boksbond zich voor hen inspant in het kader van allerlei vernieuwingen die bij een bond met lef worden doorgevoerd".

Gelden de aanscherpte jeugdregels ook bij het boksen?

De door de Vechtsport Autoriteit aangekondigde verscherpte regels voor de jeugd en het contact naar het hoofd zullen ongetwijfeld ook gelden voor het jeugd boksen. Echter is daar niet echt duidelijkheid over, normaliter wordt er al beschermt gevochten in het jeugdboksen. Opvallend is dat vooral uit de hoek van het kickboksen en full contact karate veel kritiek is geweest op de nieuwe regels, daar waar het bij het boksen stil leek te blijven.

Bron artikel: Boksbond Nederland

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws