USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing Boks Nieuws
Boks Nieuws

USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing

USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing
USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing

Oleksandr Usyk staat zaterdagavond tegenover Dereck Chisora ​​in de SSE Arena in een gevecht dat alles bepalend kan zijn voor een gevecht met kampioen Anthony Joshua.

Oleksandr Usyk maakte een jaar geleden een overstap naar de zwaargewichten en nu staat de voormalige onbetwiste cruiserweight kampioen voor een test tegen de eeuwige Britse tweede in rij Dereck Chisora. Usyk (17-0, 13 KOs) heeft plannen om wereldkampioen in twee gewichtklassen te worden en is al WBO-verplicht tegenstander voor kampioen Anthony Joshua.

De weg die Usyk aflegde komt via de Olympische spelen, waar hij een gouden medaille won. In 2012 won Usyk de World Boxing Super Series waarin hij Murat Gassiev versloeg die Usyk uitdaagde voor de WBA (Super) en IBF-titels.

Aan pensioen toe

Niet alleen won Usyk de World Boxing Super Series maar ook de felbegeerde Muhammad Ali-trofee, waarmee hij de eerste onbetwiste cruiserweight kampioen werd sinds Evander Holyfield. Er volgde nog een succesvolle clash tegen Tony Bellew in 2018 en in 2019 ontmoette hij Chazz Witherspoon die hij in zeven rondes uitschakelde

Chisora met een record van ​​(32-9, 23 KO's) zal voor Usyk een ultieme test betekenen, maar de Oekraïner gaat de strijd aan als een grote favoriet. De Brit Chisora bevindt zich in de nadagen van een lange en zware carrière. Een zware nederlaag tegen Usyk zou echt het begin van het einde kunnen betekenen voor de 36-jarige Bokser.

Voorspelling

Usyk is er meer dan comfortabel mee om zijn tegenstander een voorsprong te laten opbouwen en zelfvertrouwen te geven, voordat hij het kleed onder zijn voeten vandaan trekt. Daar tegenover zal Chisora ​zijn tegenstander Usyk al vroeg onder druk zetten.

Maar Usyk kan Chisora frustreren met zijn arsenaal aan voet en bokskwaliteiten om Chisora uiteindelijk te breken in de tweede helft van het gevecht, via stoten of opgave.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws