USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing
Home / Nieuws / Boks Nieuws / USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing

USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing

USYK VS CHISORA: Het grote gevecht in een voorbeschouwing

Oleksandr Usyk staat zaterdagavond tegenover Dereck Chisora ​​in de SSE Arena in een gevecht dat alles bepalend kan zijn voor een gevecht met kampioen Anthony Joshua.

Oleksandr Usyk maakte een jaar geleden een overstap naar de zwaargewichten en nu staat de voormalige onbetwiste cruiserweight kampioen voor een test tegen de eeuwige Britse tweede in rij Dereck Chisora. Usyk (17-0, 13 KOs) heeft plannen om wereldkampioen in twee gewichtklassen te worden en is al WBO-verplicht tegenstander voor kampioen Anthony Joshua.

De weg die Usyk aflegde komt via de Olympische spelen, waar hij een gouden medaille won. In 2012 won Usyk de World Boxing Super Series waarin hij Murat Gassiev versloeg die Usyk uitdaagde voor de WBA (Super) en IBF-titels.

Aan pensioen toe

Niet alleen won Usyk de World Boxing Super Series maar ook de felbegeerde Muhammad Ali-trofee, waarmee hij de eerste onbetwiste cruiserweight kampioen werd sinds Evander Holyfield. Er volgde nog een succesvolle clash tegen Tony Bellew in 2018 en in 2019 ontmoette hij Chazz Witherspoon die hij in zeven rondes uitschakelde

Chisora met een record van ​​(32-9, 23 KO’s) zal voor Usyk een ultieme test betekenen, maar de Oekraïner gaat de strijd aan als een grote favoriet. De Brit Chisora bevindt zich in de nadagen van een lange en zware carrière. Een zware nederlaag tegen Usyk zou echt het begin van het einde kunnen betekenen voor de 36-jarige Bokser.

Voorspelling

Usyk is er meer dan comfortabel mee om zijn tegenstander een voorsprong te laten opbouwen en zelfvertrouwen te geven, voordat hij het kleed onder zijn voeten vandaan trekt. Daar tegenover zal Chisora ​zijn tegenstander Usyk al vroeg onder druk zetten.

Maar Usyk kan Chisora frustreren met zijn arsenaal aan voet en bokskwaliteiten om Chisora uiteindelijk te breken in de tweede helft van het gevecht, via stoten of opgave.

Bekijk ook

‘Net zo bekend als Rico Verhoeven’: Italiaanse topkickbokser kiest voor Nederland

Ook op YouTube is de atleet razend populair en dagelijks groeit het aantal volgers met de dag

Beste Kickbokser ooit keert terug naar de ring: ‘275 gevechten’

De Thai die even berucht als beroemd is vocht zijn laatste wedstrijd in oktober 2019

Schoolleraar blaast vecht carrière nieuw leven in: ‘Studenten inspireren’

Het gevecht maakt deel uit van een reeks MMA-competities

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page