Home / Nieuws / Boks Nieuws / TYSON FURY VS ANTHONY JOSHUA: Zal het ooit gebeuren?

TYSON FURY VS ANTHONY JOSHUA: Zal het ooit gebeuren?

TYSON FURY VS ANTHONY JOSHUA: Zal het ooit gebeuren?

Niets staat in de weg van een gevecht tussen Tyson Fury en Anthony Joshua. Maar zal dit mega gevecht ooit plaatsvinden?

Experts en de internationale boksmedia vragen zich af of het grote gevecht tussen Tyson Fury en Anthony Joshua ooit plaats zal vinden. Met het verlies van Dillian Whyte tegen Alexander Povetkin afgelopen weekend lijkt de weg compleet vrij. In theorie is er niets dat een zwaargewicht supergevecht tussen Tyson Fury en Anthony Joshua tegenhoudt om volgend jaar plaats te vinden.

Toch kunnen er nog obstakels ontstaan waardoor het gevecht niet eens van de grond komt. Dit is overigens geen uitzondering in de bokswereld. Veelal gaat het om geld en het niet verliezen van een goudhaantje, in dit geval Joshua.

Geld is alles

Er bestaat namelijk een grote kans dat Fury een dominant gevecht zal voeren, waar Joshua het nakijken zal hebben. Andy Ruiz Jr bewees al eens dat Joshua niet onfeilbaar is. Mocht het zo zijn dat het tot een Fury vs Joshua clash komt en laatst genoemde verliest. Dan betekent dit geld verlies onder andere voor de promotor van Joshua, Eddie Hearn.

In een gesprek met IFL TV zei promotor Frank Warren dat hoewel hij zou willen denken dat Joshua het gevecht met de Fury wil, hij sterk vermoedt dat zijn team dat niet doet. “Ze willen dit gevecht niet omdat ze niet het risico willen lopen dat hun melkkoe verliest,” zei Warren. “En dat zeg ik al een hele tijd”, voegde hij eraan toe.

Bekijk ook

‘Rico Verhoeven moet voetbalclub Sparta redden’

Rico Verhoeven zou ingeschakeld moeten worden om voetbalclub Sparta een helpende hand te bieden. Dat zegt analist Robert Maaskant vandaag in het AD. De topkickboksers zou motivator kunnen optreden om de club uit het dal te halen.

‘Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem, je wilt het zien’

Alistair Overeem is door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC aan de kant gezet. Het nieuws ...

Alistair Overeem (40) door UFC genadeloos op straat gezet

Alistair Overeem de Nederlandse MMA en kickbokslegende is ontslagen door vechtsport organisatie de UFC. De ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page