Home / Nieuws / Boks Nieuws / TRUC: Bokskampioen Canelo Alvarez beschuldigd van valsspelen

TRUC: Bokskampioen Canelo Alvarez beschuldigd van valsspelen

Bokser Canelo Alvarez toch geschorst!
screenshot

Meervoudig bokskampioen Canelo Alvarez zou zijn bokshandschoenen manipuleren om zo harder te kunnen slaan, althans dat beweert topbokser Amir Khan.

“Ik heb altijd gezegd dat boksen geen gelijk speelveld is als het gaat om de handschoenen”, zei Khan tegen Fighthype. Elke handschoen is anders. Toen ik tegen Canelo vocht, had hij de Everlast-handschoenen van paardenhaar aan. Toen ik mijn hand erin stak, was het alsof ik tegen de muur duwde, maar je gaat ook je hand beschadigen.

Met de blote hand

‘Ze waren zo hard, het was alsof ik met een honkbalknuppel werd geraakt. Door de schuimvulling blijft de vorm altijd hetzelfde. Met het paardenhaar vervaagt het meer naar de achterkant van de hand. Op die manier zijn je knokkels beter zichtbaar. Zonder padding in de weg, dat zal je knokkel meer onder druk zetten. Je wordt dus eigenlijk met blote hand geraakt.”

‘Ik zou dat nooit kunnen doen omdat mijn handen niet sterk genoeg zijn om dat te doen. Ik zou mijn hand breken als ik zo vocht. Sommige vechters hebben de handen waar ze door een muur kunnen slaan en hun handen niet zouden breken. Ik denk dat het speelveld voor alle vechters hetzelfde moet zijn, ”zei Khan.

Knock-out

Je hebt Grant, je hebt Rivals, je hebt Everlast”, zei Khan over de verschillende soorten handschoenen. ’Je hebt allerlei verschillende soorten handschoenen. Elke handschoen is anders en op een andere manier gemaakt. Tegenwoordig kun je met de fabrikant praten en zeggen: ‘Luister, ik wil een knock-outhandschoen. Zorg ervoor dat de vulling meer om de pols zit en niet om de knokkels.”

Khan stelt met zijn beweringen dat sommige boksers zoals Alvarez dus bewust hun handschoenen aanpassen. Echter gebeurt dit in meer sporten zo worden fietsen van wielrenners ook op maat gemaakt. Wat vindt u van de stelling van Khan. spleet Canelo vals of het een slimmigheid.

Bekijk ook

BOKSKAMPIOEN NA ONGELUK: ‘God heeft mij wakker geschud’

Errol Spence Jr. is buitengewoon dankbaar dat verwondingen die hij opliep tijdens een auto-ongeluk in ...

SCHANDALIG: Bokszak sportschool in speeltuin afgebrand

Een bokszak opgehangen door een sportschool in een speeltuin is zaterdagavond in de brand gezet. ...

Conor McGregor vs Manny Pacquiao gepland voor 2021

UFC Ster Conor McGregor is van plan terug te keren naar de bokswereld en heeft ...