Home / Nieuws / Boks Nieuws / Slimme ‘gebitsbeschermer’ voor bokser Anthony Joshua

Slimme ‘gebitsbeschermer’ voor bokser Anthony Joshua

Revolutionaire 'gebitsbeschermer' voor bokser Anthony Joshua

De arts van Anthony Joshua wil dat de zwaargewicht bokser een revolutionaire nieuwe gebitsbeschermer gebruikt, die tegen dodelijke hoofdletsels kan helpen.

Boksen is de afgelopen maanden opgeschrikt door vier doden. Amerikaan Patrick Day stierf vorige week na een hersenletsel, en de Russische Maxim Dadashev, de Hugo Santillan in Argentinië en Boris Stanchov in Bulgarije zijn ook allemaal sinds juli overleden aan verwondingen in de ring.

Professor Mike Loosemore, die ook het belangrijkste medische staflid van GB Boxing is, leidt de ontwikkeling van de gebitsbeschermer en hoopt dat deze voor zijn aanstaande rematch met Andy Ruiz, aan Joshua kan worden geïntroduceerd.

Preventief werken

Loosemore pleit voor nieuwe technologie die een chip gebruikt die in een gebitsbeschermer is geplaatst om live analyses van slagen op het hoofd te maken en de gegevens naar een computer te sturen. Zo kan er in de wedstrijd al preventief gewerkt worden om letsel te voorkomen.

Revolutionaire 'gebitsbeschermer' voor bokser Anthony Joshua

“De Opro + is echt waar wij naar op zoek waren en we de werkelijke impact op het hoofd kunnen meten. Persoonlijk wil ik Anthony hierbij betrekken'” zei Loosemore over de technologie die is ontwikkeld door het in Swansea gevestigde bedrijf Sports & Wellbeing Analytics.

Bekijk ook

Bokslegende Tyson Fury dreigt: ‘Ik vertrek’

Tyson Fury 2e van rechts De voormalige wereldkampioen zwaargewicht wordt in februari geconfronteerd met WBC-koning ...

Trainingspartner die bokser dood sloeg: ‘Ik ben kapot’

Trainingspartner die bokser dood sloeg: 'Ik heb grote angst'

Chessboxing: Schaken en elkaar ‘knock-out’ slaan (video)

Schaakboksen of chessboxing bestaat al sinds 2003 en is een door de Nederlandse kunstenaar Iepe ...