Home / Nieuws / Boks Nieuws / Ontspannen Mayweather: ‘gevecht in Japan zie ik puur als entertainment’

Ontspannen Mayweather: ‘gevecht in Japan zie ik puur als entertainment’

Floyd Mayweather en Tenshin Nasukawa tijdens de persconferentie (screenshot YouTube)

De Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather zei vandaag dat hij zich richt op het entertainen van de fans, tijdens zijn oud en nieuw gevecht met de Japanse kickboks grootheid, Tenshin Nasukawa in Tokyo.

De 41-jarige ongeslagen kampioen is even terug uit zijn pensioen (opnieuw), voor een eenmalige “demo wedstrijd” in Saitama, ten noorden van Tokyo, tegen “Ninja Boy” Nasukawa, een vechter van meer dan de helft van zijn leeftijd.

“Het draait allemaal om entertainment, ik maak me nergens zorgen over”, vertelde Mayweather aan journalisten op een persconferentie zonder de hyped-up retoriek die meestal gepaard gaat met pre-fight pers momenten.

In zijn slaap

De wedstrijd van maandag zal worden gehouden onder boksregels gedurende drie rondes van drie minuten, waarvan de veteraan Mayweather zegt dat hij deze “al slapend” kan voltooien.

De demo wedstrijd zal geen officiële winnaar of verliezer hebben, wat betekent dat beide heren hun gekoesterde ongeslagen records kunnen houden zonder een knock-out.

Niet voor de boeken

Mayweather heeft ook gezegd dat er geen officiële juryleden zullen zijn en dat het gevecht niet op het officiële record van een van de sporters terecht zal komen.

De relaxte Amerikaan zei echter dat hij zich niet eens zorgen zou maken als hij door zijn Japanse tegenstander zou worden verslagen

Entertainment

“Als ik word knock-out geslagen word of omver gegooid … ik maak me er helemaal geen zorgen over, als dat gebeurt, bedoel ik dat dat entertainment is. Dat is zoals men het gevecht moet zien,” zei Mayweather.

Bekijk ook

Tyson Fury: McGregor vs. Mayweather rematch goed voor het boksen

Bokskampioen Tyson Fury zou graag een rematch zien tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor, ...

Bokspromotor Eddie Hearn doet Andy Ruiz ‘lucratief aanbod’

Eddie Hearn heeft een groot geldbedrag geboden aan Andy Ruiz Jr om het op te nemen tegen Dillian Whyte.

Tyson Fury wil aangepaste bokswedstrijd met UFC-vechter

Tyson Fury in training met UFC vechter Darren Till Bokskampioen Tyson Fury wil een aangepaste ...