Home / Nieuws / Boks Nieuws / Ontspannen Mayweather: ‘gevecht in Japan zie ik puur als entertainment’

Ontspannen Mayweather: ‘gevecht in Japan zie ik puur als entertainment’

Floyd Mayweather en Tenshin Nasukawa tijdens de persconferentie (screenshot YouTube)

De Amerikaanse bokslegende Floyd Mayweather zei vandaag dat hij zich richt op het entertainen van de fans, tijdens zijn oud en nieuw gevecht met de Japanse kickboks grootheid, Tenshin Nasukawa in Tokyo.

De 41-jarige ongeslagen kampioen is even terug uit zijn pensioen (opnieuw), voor een eenmalige “demo wedstrijd” in Saitama, ten noorden van Tokyo, tegen “Ninja Boy” Nasukawa, een vechter van meer dan de helft van zijn leeftijd.

“Het draait allemaal om entertainment, ik maak me nergens zorgen over”, vertelde Mayweather aan journalisten op een persconferentie zonder de hyped-up retoriek die meestal gepaard gaat met pre-fight pers momenten.

In zijn slaap

De wedstrijd van maandag zal worden gehouden onder boksregels gedurende drie rondes van drie minuten, waarvan de veteraan Mayweather zegt dat hij deze “al slapend” kan voltooien.

De demo wedstrijd zal geen officiële winnaar of verliezer hebben, wat betekent dat beide heren hun gekoesterde ongeslagen records kunnen houden zonder een knock-out.

Niet voor de boeken

Mayweather heeft ook gezegd dat er geen officiële juryleden zullen zijn en dat het gevecht niet op het officiële record van een van de sporters terecht zal komen.

De relaxte Amerikaan zei echter dat hij zich niet eens zorgen zou maken als hij door zijn Japanse tegenstander zou worden verslagen

Entertainment

“Als ik word knock-out geslagen word of omver gegooid … ik maak me er helemaal geen zorgen over, als dat gebeurt, bedoel ik dat dat entertainment is. Dat is zoals men het gevecht moet zien,” zei Mayweather.

Bekijk ook

ONZIN: Alistair Overeem ontkent afwijzen gevecht

De Nederlandse top UFC-vechter Alistair Overeem ontkent een gevecht tegen Derrick Lewis te hebben afgewezen. ...

UFC Ster Conor McGregor gaat trouwen

Conor McGregor gaat trouwen zo maakte hij zaterdag bekend op Instagram. Hij heeft zijn vriendin ...

IK GA VOOR DE KILL: Bokskampioen Katie Taylor wil Cris Cyborg

Als het aan Bokskampioene Katie Taylor ligt dan voegt zij een paar legendarische vechters aan ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page