Nepbokser schandaal: ‘Doodsoorzaak bekend gemaakt’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Nepbokser schandaal: ‘Doodsoorzaak bekend gemaakt’

Nepbokser schandaal: ‘Doodsoorzaak bekend gemaakt’

Het lijkt erop dat de doodsoorzaak van Borislav Velichkov die zaterdagavond stierf in de ring in Shkoder, Albanië, te wijten is aan hartfalen.

En blijkbaar was dit een reeds bestaande toestand, voor zover de schuld van dit vreselijke en tragische ongeval. Boris Velichkov stierf zaterdag na ingestort te zijn in de eerste ronde. Boris deed zich voor als zijn neef Iasus Velichkov om het gevecht veilig te stellen,maar zijn ware identiteit werd later ontdekt.

ZIE OOK >> Amateur bokser sterft in de ring

Velichkov zelf, zijn neef Iasus die hem onder zijn licentie liet boksen, en hun trainer die hiervan op de hoogte was, dragen een zware verantwoordelijkheid. Maar het feit dat niemand ontdekte dat de bokser in de ring minstens een jaar een bedrieger was en in de loop van acht gevechten betekent dat verschillende mensen in het professionele boksen hun ogen dicht hebben gehad.

Verwarring

De licentie moet een foto hebben en dat moet worden gecontroleerd met de identiteitskaarten van de persoon zelf. In het geval van de Velichokv-neven waren het geen lookalikes. Boris Velichkov had twee geregistreerde gevechten in Bulgarije en drie in Italië, dus sommige mensen in superviserende posities hebben het goed verprutst.

Aan de andere kant is het niet eenvoudig om een ​​gevecht op het niveau van vier of zes ronden te stoppen op een kleine show met een krap budget en dat verklaart misschien iets, maar niet alles.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page