Home / Nieuws / Boks Nieuws / Manny Pacquiao onthult plannen voor zijn pensioen

Manny Pacquiao onthult plannen voor zijn pensioen

Manny Pacquiao (screenshot YouTube)

Van de week nog werd bekend gemaakt dat Manny Pacquiao op 19 december zal vechten tegen Adrien Broner. Gisteren maakte Pacquiao zijn plannen bekend voor zijn pensioen.

Pacquiao maakte de tijdlijn bekend waarin hij denkt te stoppen met boksen, een sport die hem een superster status heeft gegeven. 15 juli van dit jaar vocht hij tegen Lucas Matthysse om de World Boxing Association welterweight titel in The Axiata Arena in Kuala Lumpur, Malaysia, waar hij met TKO won van Matthysse.

De carrière van Pacquiao is net een rollercoaster geweest, schrijft LowkickMMA. Deze begon pas toen hij verloor van zijn rivaal Juan Manuel Marquez in 2012. Hij is 6-2 gegaan in zijn laatste acht partijen. Dit is inclusief het verlies op punten tegen Floyd Mayweather, Jr op 2 mei, 2015 in het MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada en Jeff Horn in juli 2017 (Battle of Brisbane).

LEES OOK:

Manny Pacquiao vecht tegen Adrien Broner

 

 

Pensioen

Afgelopen woensdag maakte Pacquiao  tijdens een interview met TMZ Sports bekend dat hij binnen drie jaar (2021) met pensioen zal gaan. Toch waren er afgelopen maanden nog geruchten dat er een rematch zou komen tussen Pacquiao en Floyd Mayweather. Mayweather zal op 14 december 2018 in Rizin vechten tegen de ongeslagen kickbokser Tenshin Nasukawa. De regels van deze partij zijn nog niet bekend.

Nog geen enkele duidelijkheid over een exacte datum waarop de rematch tegen Mayweather dan zou moeten plaatsvinden en of het daadwerkelijk ook gaat gebeuren. Voor hetzelfde geld is het grootspraak van Mayweather om maar in de media te komen. Het is trouwens goed mogelijk dat Mayweather  wel zal vechten tegen de winnaar van de partij Pacquiao vs. Adrien Broner.

Bekijk ook

Bare Knuckle boksen: Artem Lobov en Jason Knight ‘rematch’

Artem Lobov en Jason Knight vochten eerst op Bare Knuckle Fighting Championship 5.

Gennady Golovkin de ring in tegen Sergiy Derevyanchenko

Gennady Golovkin en Sergiy Derevyanchenko zullen elkaar treffen op 5 oktober in Madison Square Garden, ...

Boxing Influencers 2: Dave Roelvink toegevoegd aan line-up

De tweede editie van Boxing Influencers staat gepland voor 26 oktober in het Top sport centrum Almere