Home / Nieuws / Boks Nieuws / Legendarische bokstrainer Oliver Harrison overleden

Legendarische bokstrainer Oliver Harrison overleden

Legendarische bokstrainer Oliver Harrison overleden

Amir Khan’s voormalige trainer Oliver Harrison is na een gevecht tegen kanker op 58-jarige leeftijd overleden.

De bokswereld heeft hulde gebracht aan de legendarische bokstrainer die ook de eerste professionele coach was van Amir’s jongere broer Haroon, een ongeslagen professional die voor het laatst gevochten heeft in oktober 2017.

Harrison coachte tal van andere vechters vanuit zijn sportschool in Salford, waaronder Martin Murray en Rocky Fielding. De onlangs gepensioneerde voormalig wereldkampioen cruiserweight Tony Bellew zei: “Ontgoocheld om het nieuws te horen over het overlijden van Oliver Harrison. Gedachten zijn bij zijn familie en vrienden. “

Geweldig persoon

Manchester’s voormalige wereldkampioen lichtgewicht, Anthony Crolla, die in Bolton samen met Joe Gallagher traint, sloot zich ook aan bij de bokscommunity om hulde te brengen. “Een man die ik al sinds mensenheugenis ken, geweldige trainer en geweldige persoon, met zijn hele familie en vrienden. Rust in vrede Oliver Harrison,” zei Crolla.

Adam Smith, hoofd van Sky Sports Boxing, zei: “We zijn allemaal diep bedroefd door de dood van Oliver Harrison, hij was een zorgzame en geweldige man, evenals een zeer gerespecteerde trainer.

Bekijk ook

Bokskampioen Gennady Golovkin trekt zich terug uit gevecht

Vervelend nieuws voor Gennady Golovkin

TYSON FURY: ‘Op zondag heb ik nog steeds zelfmoordneigingen’

Vorige week in een artikel van The Independent,

Bokser Canelo Alvarez toch geschorst!

Bokskampioen Canelo Alvarez is de ‘golddiggers’ spuugzat

De Mexicaanse superster Saul 'Canelo' Alvarez was