Goed nieuws: uit coma ontwaakte bokser Adonis Stevenson, 'loopt en praat weer' Nieuws
Nieuws

Goed nieuws: uit coma ontwaakte bokser Adonis Stevenson, 'loopt en praat weer'

Goed nieuws: uit coma ontwaakte bokser Adonis Stevenson, 'loopt en praat weer'
Goed nieuws: uit coma ontwaakte bokser Adonis Stevenson, 'loopt en praat weer'

Het is bijna twee maanden geleden dat voormalig wereldkampioen boksen Adonis Stevenson traumatisch hersenletsel opliep tijdens een knock-out verlies tegen Oleksandr Gvozdyk in Quebec City. Echter lijkt hij goed op weg om te herstellen.

Volgens zijn vriendin, Simone God, begint Stevenson te spreken en opnieuw te lopen met de hulp van zijn artsen en fysiotherapeuten. In een verklaring zegt God dat ze er zeker van is dat de lichtgewicht bokser in staat zal zijn om volledig te herstellen.

"Vorige maand heb ik onthuld dat Adonis was ontwaakt en genas van zijn blessure. Vandaag ben ik blij om te delen dat na maanden van slopende trainingen en fysiotherapie, Adonis zijn eerste stappen heeft gezet en werkt eraan om zelfstandig te kunnen lopen,"zei God in haar verklaring.

In coma

De 41-jarige Canadees werd in een medisch geïnduceerde coma geplaatst na de brute 11e ronde knock-out. Stevenson werd snel overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis, hoewel hij het bewustzijn verloor in de ambulance.

LEES OOK: Bokser Badou Jack lijdt gruwelijk hoofdwond

Stevenson maakte zijn 10e titelverdediging in zijn eerste gevecht met Gvozdyk. Het was slechts het tweede verlies in de professionele carrière van Stevenson en kwam zeven maanden nadat hij zijn titel had behouden door gelijkspel tegen Badou Jack.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws