De WBO zal Joshua zijn titel niet afpakken als hij tegen Fury vecht – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / De WBO zal Joshua zijn titel niet afpakken als hij tegen Fury vecht

De WBO zal Joshua zijn titel niet afpakken als hij tegen Fury vecht

De WBO zal Anthony Joshua zijn titel niet afpakken als hij tegen Tyson Fury vecht
Anthony Joshua (links) en Tyson Fury (rechts)

Als Anthony Joshua tegen Tyson Fury plaatsvindt, zien we waarschijnlijk een nieuwe onbetwiste zwaargewichtkampioen geboren worden.. Het is tijd voor boksen om een ​​kampioen met één gezicht en één naam te hebben, in de grootste divisie van de sport.

Een van de problemen bij het boksen is dat er gewoon te veel titels en kampioenen zijn. Waardoor het soms moeilijk is om één kampioen te hebben die duidelijk de beste is in de divisie.

De laatste onbetwiste kampioen was Lennox Lewis,. Nu willen Joshua en Fury daar de strijd voor aan gaan. Hoewel tijdens Lewis regeer periode alleen de WBC, WBA en IBF bestonden. Is er nu ook die van de WBO.

Onverwachte winnaar

De WBO heeft verklaard dat ze Joshua niet van zijn WBO-titel zullen ontdoen. Op voorwaarde dat de winnaar zal vechten tegen de interim-kampioen. Die ook als de verplichte uitdager zal worden beschouwd binnen 180 dagen na het gevecht.

Dit zal ook afhangen van de contracten die met Joshua vs Fury zullen worden gesloten. Of het contract een rematch-clausule zal bevatten bijvoorbeeld. Als dat gebeurt, zullen we waarschijnlijk de interim-kampioen zien promoveren. Aangezien de clausule de verliezer van het eerste gevecht nog een kans geeft om de winnaar te verslaan.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

‘Reinier de Ridder is (g)een saaie vechter’: ONE kampioen schreef geschiedenis

Reinier de Ridder schreef vorige maand MMA-geschiedenis met het veroveren van een tweede wereldtitel bij ONE Championship

Massa ontslag: Bellator zet groot aantal vechters op straat

Bellator MMA heeft een flinke ontslag ronde gehouden onder haar vechters

UFC’er beschuldigt van vals spel: ‘Ik ben bestolen’

Er zouden teveel acteurs binnen de UFC rondlopen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page