Een Comeback van Wladimir Klitschko goed of slecht voor het boksen? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Een Comeback van Wladimir Klitschko goed of slecht voor het boksen?

Een Comeback van Wladimir Klitschko goed of slecht voor het boksen?

Anthony Joshua vs. Wladimir Klitschko, 29 april 2017 (screenshot Youtube)

Als je het over een moeilijk vraag hebt. Aan de ene kant houden mensen van een comeback, hoe meer het op een sprookje lijkt, des te beter. Aan de andere kant wil niemand dat een trotse en voormalig bokskampioen in elkaar wordt geslagen of gewond raakt in de ring.

En dat brengt ons dan bij voormalig zwaargewicht Wladimir Klitschko, de man die aanvoerder van de divisie was voor meer dan een decennia.

Comeback

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat deze 42-jarige man dit jaar zijn comeback gaat maken. Misschien in het voorjaar en misschien tegen Dylan White, schrijft FightNewsAsia. Het is een echt mysterie waarom Klitschko tegen White wil vechten na zijn eerdere nederlaag in 2017 in de tiende ronde tegen Anthony Joshua. “Dr. Steel Hammer” wilde graag een historische comeback maken en de kans krijgen het record van George Foreman als oudste zwaargewicht te verbreken.

Al hij het inderdaad zou kunnen winnen van White, zou hem dat de kans geven op een titelgevecht, maar wat als hij verliest? Is dat het risico waard?

Pensioen voor Klitschko

Een dag eerder schreef Scott Gilfoid van Boxing24.com dat Sports Illustrated aangaf dat Wladimir Klitschko  (64-5, 53 KOs) niet tegen Dillian Whyte zou vechten.

Chris Mannix van Sports Illustrated schrijft op twitter: Wladimir Klitschko tells @SInow that there is no truth to the rumors that he could end his nearly two-year retirement to face Dillian Whyte this spring. In a text message, Klitschko calls Whyte chatter “fake news.”

Reactie op twitter

Verder schrijft Gilfoid dat het goed is voor Dylan White dat Klitschko gepensioneerd blijft, omdat Wladimir een betere bokser is dan White. Er zou een grote kans bestaan dat White zou verliezen tegen deze zo veel betere vechter.

I’m all about challenges in life and I do really feel that I “still got it”. Recently many of you contacted me willing to see me making a comeback to the ring this April and I’m thankful to y’all for that. However, I need to call such speculation an early April fool’s day joke,” reageert Klitschko van nog eens op Twitter.

Bekijk ook

UFC knokker Nate Diaz klaagt: ‘Ik wil vechten’

Diaz is lid van de UFC-selectie sinds 2007

‘Rico tegen Jamal de BESTE partij om te maken’ (video)

Er is al veel gezegd en geschreven over de rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik.

Snelle actie! Scheids voorkomt bloedbad na ‘KO’ (video)

Een geluk dat de scheids goed bij zijn positieven was

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page