Canelo Alvarez is er klaar mee, levert wereldtitel in – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Canelo Alvarez is er klaar mee, levert wereldtitel in

Canelo Alvarez is er klaar mee, levert wereldtitel in

Canelo Alvarez is er klaar mee, levert wereldtitel in

Canelo Alvarez heeft afscheid genomen van zijn WBA (Super kampioen) middengewicht wereldtitel boksen. De Mexicaanse bokskoning stelt de titel die hij in anderhalf jaar niet heeft verdedigd vacant.

Het werd al verwacht dat Alvarez (54-1-2, 36 KOs), na zijn overwinning op Callum Smith op 19 december, zijn WBA (Super kampioen) middengewicht titel (160-lb) zou opgeven. Canelo verklaarde al eerder met de 160-lb divisie klaar te zijn.

Momenteel heeft Ryota Murata de WBA ‘gewone’ middengewichttitel in handen en Chris Eubank Jr heeft de tussentijdse WBA-titel. Canelo’s focus ligt op dit moment 168-lb-divisie. Dat doel zal hem de rest van 2021 bezig houden.

Risico wedstrijden

Nu Canelo de WBA-middengewicht-titel opgeeft, zou dat kunnen betekenen dat als weltergewichten Errol Spence Jr en Gennadiy ‘GGG’ Golovkin tegen hem willen vechten, ze daarvoor naar 168 moeten gaan om dat mogelijk te maken.

Of de Mexicaanse ster dit jaar met een van hen zal vechten, is onbekend. DAZN zou graag zien dat Canelo tegen hen vecht. Maar dat zijn risicovolle wedstrijden en hij heeft niet de wens getoond om het op te nemen tegen risicovolle tegenstanders. Sinds zijn controversiële 12 ronden winst op GGG in 2018.

Bekijk ook

Kapot geslagen: Waarom Saunders niet verder kon tegen Canelo

Billy Joe Saunders moest zaterdagnacht tegen zijn zin opgeven in zijn bokswedstrijd tegen Canelo 'Saul' Alvarez in Texas

🎥 Publiek ramt er op los tijdens Canelo-Saunders bokswedstrijd

Canelo Alvarez en Billy Joe Saunders vochten afgelopen nacht een heftige strijd uit in Texas.

‘Er gaan doden vallen’: K-1 Legende Ernesto Hoost waarschuwt

Ernesto Hoost de K-1 legende en topkickbokser is er zeker van, er zullen doden vallen in de vechtport.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page