Canelo Alvarez is er klaar mee, levert wereldtitel in Boks Nieuws
Boks Nieuws

Canelo Alvarez is er klaar mee, levert wereldtitel in

Canelo Alvarez is er klaar mee, levert wereldtitel in

Canelo Alvarez heeft afscheid genomen van zijn WBA (Super kampioen) middengewicht wereldtitel boksen. De Mexicaanse bokskoning stelt de titel die hij in anderhalf jaar niet heeft verdedigd vacant.

Het werd al verwacht dat Alvarez (54-1-2, 36 KOs), na zijn overwinning op Callum Smith op 19 december, zijn WBA (Super kampioen) middengewicht titel (160-lb) zou opgeven. Canelo verklaarde al eerder met de 160-lb divisie klaar te zijn.

Momenteel heeft Ryota Murata de WBA ‘gewone’ middengewichttitel in handen en Chris Eubank Jr heeft de tussentijdse WBA-titel. Canelo's focus ligt op dit moment 168-lb-divisie. Dat doel zal hem de rest van 2021 bezig houden.

Risico wedstrijden

Nu Canelo de WBA-middengewicht-titel opgeeft, zou dat kunnen betekenen dat als weltergewichten Errol Spence Jr en Gennadiy 'GGG' Golovkin tegen hem willen vechten, ze daarvoor naar 168 moeten gaan om dat mogelijk te maken.

Of de Mexicaanse ster dit jaar met een van hen zal vechten, is onbekend. DAZN zou graag zien dat Canelo tegen hen vecht. Maar dat zijn risicovolle wedstrijden en hij heeft niet de wens getoond om het op te nemen tegen risicovolle tegenstanders. Sinds zijn controversiële 12 ronden winst op GGG in 2018.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/boks-nieuws/bokskoning-canelo-alvarez-27-februari-opnieuw-in-actie/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws