Boksen: Promotor Eddie Hearn pleit voor (VAR) video-scheids Nieuws
Nieuws

Boksen: Promotor Eddie Hearn pleit voor (VAR) video-scheids

Boksen: Promotor Eddie Hearn pleit voor (VAR) video-scheids
Boksen: Promotor Eddie Hearn pleit voor (VAR) video-scheids

De bekende boks promotor Eddie Hearn wil dat er video scheidsrechters komen bij alle boksbonden.

Als voorbeeld spreekt Hearn over de bokswedstrijd tussen de Mexicaan Julio Martinez en de Engelsman Charlie Edwards van afgelopen zaterdag voor de WBC-vlieggewichtgordel. "Boksen moet videotechnologie gebruiken om officials te helpen, "zegt Eddie Hearn.

In eerste instantie leek het of Martinez de wedstrijd had gewonnen, herhalingen op een groot scherm toonden dat Martinez Edwards in de ribben had geslagen toen zijn knie en handschoen het canvas raakte. Het gevecht werd als een no-contest beslist met geen winnaar.

VAR Inzetten

"In wezen was het als VAR voor boksen en het was 100% goed," zei Hearn. Video assistent scheidsrechters (VAR) zijn dit seizoen geïntroduceerd in Premier League voetbal om te beoordelen op doelen, straffen en potentiële rode kaarten.

De klap van Martinez tegen de ribben van Edwards was voor scheidsrechter Mark Lyson onzichtbaar. "Zodra dat gebeurde, had het gevecht moeten stoppen en via een VAR bekeken moeten worden, "oordeelt Hearn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws