Boksen helpt kinderen met ADHD om beter te presteren – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen helpt kinderen met ADHD om beter te presteren

Boksen helpt kinderen met ADHD om beter te presteren

Boksen houdt kinderen met ADHD op school

Dat sporten goed is voor kinderen is een feit, dat over actieve jongeren met ADHD baat hebben bij het boksen bewijst een initiatief in Engeland.

Een groot aantal tieners in Engeland is uitgesloten van een reguliere school en volgen speciaal onderwijs. Een experiment In een amateur-boksschool bewijst dat kinderen met ADHD geholpen zijn met intensief sporten en boksen is daar ideaal voor.

Ook woede beheersing door het boksen neemt een positieve wending, Jamie, 11, werd uitgesloten van de basisschool toen hij slechts negen was, ondanks leraren die op de hoogte waren van zijn diagnose. “Woede is een groot deel van mijn ADHD”, zegt hij. “Als ik geïrriteerd raak, kost het me veel tijd om te kalmeren.”

Beter presteren

“Door het boksen is Jamie een stuk rustiger geworden en kan ook beter leren doordat het boksen zijn concentratie vermogen bevorderde. Bij het boksen moet je goed kijken wat je doet, anticiperen en reageren daar wordt je focus een stuk beter van,” zegt bokstrainer Nathan Powell.

Volgens statistieken van het Britse ADHD-Bureau lopen kinderen met ADHD meer dan 100 keer meer risico permanent van school te worden uitgesloten dan andere kinderen. Ongeveer 40% van de kinderen met ADHD heeft tijdelijke uitsluiting van school en 11% is permanent uitgesloten. Susan Young, president van het VK ADHD Partnership, zei: “Sportactiviteiten, zoals boksen, zijn zo goed voor kinderen met ADHD.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page