Aleksander Emelianenko: Overstap naar Bare Knuckle boksen Nieuws
Nieuws

Aleksander Emelianenko: Overstap naar Bare Knuckle boksen

Aleksander Emelianenko: Overstap naar Bare Knuckle boksen
Aleksander Emelianenko: Overstap naar Bare Knuckle boksen

De broer van de legendarische Bellator MMA-kampioen Fedor Emelianenko, Aleksander wil het blote vuist boksen gaan proberen.

De Rus Emelianenko, 37, is een veteraan die vocht voor PRIDE, M-1 Global, Russan Cagefighting Championship (RCC) en World Fighting Championship Akhmat (WFCA), naast andere organisaties. Maar is niet van onbesproken gedrag, recentelijk moest hij de cel in voor rijden onder invloed. In mei 2015 werd Emelianenko veroordeeld op beschuldiging van de verkrachting van zijn toenmalige huishoudster.

Onlangs werd Emelianenko ontslagen door de Russische organisatie RCC naar aanleiding van het rijden onder invloed incident in mei. Sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe vechtsport organisatie en Bare Knuckle lijkt daar goed op aan te sluiten. Emelianenko hervatte zijn MMA-carrière in 2017 en startte een ongeslagen reeks van zes gevechten. Van die zes scoorde de 37-jarige vijf knockouts en een gelijkspel tegen Tony Johnson, Jr.

Gesprekken gaande

Emelianenko, een ervaren sambo-beoefenaar, heeft ook een indrukwekkend staand vechten record. De Rus scoorde 20 van zijn 28 professionele overwinningen door knock-out, iets dat zeker de aandacht van Bare Knuckle FC (BKFC) trekt. Eerder deze week bevestigde BKFC-president David Feldman dat de organisatie momenteel "in gesprek" is met de Russische zwaargewicht Emelianenko (28-7-1 MMA).

Mochten de gesprekken tussen Emelianenko en BKFC tot een deal leiden, dan wordt het spannend wanneer en tegen wie de notoire Rus zijn debuut maakt. Verwacht wordt dat er zeer binnenkort meer nieuws komt over een eventuele deal van Emelianenko met de BKFC.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws