Blote vuist gevechten maken opmars in Nederland? Nieuws
Nieuws

Blote vuist gevechten maken opmars in Nederland?

Blote vuist gevechten maken opmars in Nederland?

Blote vuist gevechten, in diverse landen razend populair maar slaat dit in Nederland ook aan?

Vechten is al zo oud als de weg naar Rome, discussies en ruzies worden al eeuwen met de blote vuist beslecht. Echter is door de komst van de vechtsporten en de toevoeging van regels een en ander veranderd. Zo zie je dat men bij boksen handschoenen gebruikt, en bij karate diverse beschermden middelen. Het brute is hiermee uit het vechten gehaald, echter niet tot een tevredenheid van een ieder. Maar het zogenaamde "Bare Knuckle Fighting" maakt een gestage opmars vooral in Oost Europa, maar ook Engeland!

Woonwagenbewoners en straatvechters

Blote vuist gevechten worden ook wel aangemerkt als een vechtsport voor woonwagenbewoners, of als straat vechten, dit komt omdat bijvoorbeeld de Ierse travellers bekendheid hebben gemaakt door diverse films en tv documentaires, waarin te zien is dat geschillen met de blote vuist worden opgelost. Op zich een eerlijke oplossing waar met veel respect wordt gevochten, geen rare trucjes gewoon er op los tot degene opgeeft of men het gevecht stopt.

Breng wat regels aan en maak het geschikt voor TV?

Er gaan stemmen op om het oergevecht terug te brengen, wel met wat aangescherpte regels, zodat het ook geschikt wordt om op TV te presenteren. Men verwacht dat dat wel een groot aantal kijkers en fans zal trekken, en wellicht dat het voor organisaties zoals de UFC of Bellator een nieuwe toevoeging kan zijn op hun aanbod.

Wie wil er met de blote vuist vechten?

Blote vuist gevechten maken opmars in Nederland? Dan rest nog de vraag wie er met de blote vuist een tegenstander te lijf wil gaan? Een feit is dat het vechten met de blote vuist niet nieuws is neem Full contact karate, echter is "Bare Knuckle" wel andere koek. Wie ziet u in de ring treden tegen een vechter? Let wel een blote vuist vechter kan enkele voordelen, het zijn namelijk geen softies die hier aan mee doen, maar knalharde vechters dus niet voor iedereen geschikt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws