Blinde eenhandige Jiu-Jitsu beoefenaar wordt wereldkampioen Nieuws
Nieuws

Blinde eenhandige Jiu-Jitsu beoefenaar wordt wereldkampioen

Blinde eenhandige Jiu-Jitsu beoefenaar wordt wereldkampioen

Blinde eenhandige Jiu-Jitsu beoefenaar wordt wereldkampioen, en verbaast het publiek!

De vechtkunst van het Braziliaanse Jiu Jitsu heeft zich altijd toegespitst om de grootste en meest agressieve tegenstanders te kunnen verslaan met de juiste techniek en nek klemmen, zelfs als de gebruiker lichamelijke nadelen heeft. Het voornaamste voorbeeld is de BJJ-legende Jean-Jacques Machado, die ondanks slechts één volledig functionerende hand het ADCC-toernooi in 1999 heeft gewonnen.

Blinde eenhandige Jiu-Jitsu beoefenaar wordt wereldkampioen

Ontmoet Russell Redenbaugh

Toen hij zo'n twintig jaar was probeerde hij in zijn garage een raket brandstofproef te doen die totaal verkeerd ging. Het resultaat was dat hij zijn gezichtsvermogen en verscheidene vingers verloor. Russell zou later de 5e graad BJJ zwarte bander Phil Migliarese ontmoeten die het tot zijn taak zag om Russell in zijn vechtkunstenreis te helpen en beter te maken.

"Ik heb bijna 20 jaar met Russell gewerkt. Russell was mijn eerste blinde student, dus ik zag het als een kans om anders te leren, om te leren hoe iemand iemand met verschillende vaardigheden leert". Dat iemand minder valide is betekend niet dat hij geen vechtsporten zou kunnen beoefenen, volgens Phil Migliarese.

Drie gouden medailles

Na zijn zwarte band in de vechtkunst te hebben verdiend, won Russell drie gouden medailles bij de wereldkampioenschappen van BJJ tegen tegenstanders die gewoon konden zien. Daarnaast is hij ook een miljonair en hoofdadviseur die meerdere in de ranglijsten van Forbes en TedX wordt genoemd.

Over Braziliaanse Jiu-Jitsu

Braziliaanse Jiu-Jitsu is een krijgskunst, gevechtsportsysteem dat zich richt op grappling en vooral ground fighting. BJJ bevordert het concept dat een kleinere, zwakkere persoon succesvol kan verdedigen tegen een grotere, sterkere, zwaardere aanvaller door gebruik te maken van een goede techniek, hefboomwerking en vooral met het gevecht op de grond, en dan het toepassen van gezamenlijke sloten en chokeholds om de nederlaag te verslaan tegenstander. BJJ-training kan gebruikt worden voor sportkampioenschappen, toernooien voor sportkampioenschappen, gemengde wedstrijden en zelfverdediging. [Bron: Wiki]

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws