Bellator naar Nederland met Gegard Mousasi en Jorina Baars als headliners Nieuws
Nieuws

Bellator naar Nederland met Gegard Mousasi en Jorina Baars als headliners

Bellator naar Nederland met Gegard Mousasi en Jorina Baars als headliners

Ziet u de koppen in de pers al voor u? Wij wel want het kan zomaar eens werkelijkheid worden!

Vorig jaar werd er al gesproken over de komst van Bellator naar Nederland. In een interview vorig jaar april vertelde Bellator president Scott Coker dat er gesprekken waren met Spike voor een aantal Bellator events in 2018, in Nederland. Echter is het daarna aardig stil gebleven, niet dat dit iets zegt want gesprekken vinden vaak op de achtergrond plaats. Maar de signalen dat er toch iets te gebeuren staat voor 2018 worden wel iets sterker.

Bellator naar Nederland met Gegard Mousasi en Jorina Baars als headliners

Interview met Jorina Baars tipje van de sluier

In een interview op oudjaarsdag met Den Helder Actueel vertelde Jorina Baars dat als het even meezit zij een belangrijke wedstrijd zal vechten op Hollandse bodem. In de LOS Oudejaarsuitzending gaf ze aan dat organisatie Bellator kijkt of dat mogelijk is voor 2018. Dit zou voor de Noord Hollandse kickbokster zeer goed nieuws zijn, Baars is immers een legende, want zij is degene die te sterk was voor Cris Cyborg die afgelopen weekeinde UFC 219 won, en die als onverslaanbaar in MMA wordt geacht. De partij tussen Baars en Cyborg was weliswaar geen MMA partij maar toch, Hollandse power is niet te onderschatten dat is gebleken.

Komst Bellator goed voor de vechtsport in Nederland

Als Bellator besluit een evenement of zelfs een aantal te organiseren dan kan dit een heel positieve uitwerking hebben op de uitstraling van de vechtsport binnen Nederland. Onder andere door organisaties als Glory Kickboxing en Enfusion zit de vechtsport in en positieve spiraal, als Bellator daar nog eens bijkomt is dat niet alleen een erkenning maar ook een flinke stap voorwaarts. Bovendien vergroot dit het concurrentie veld met Glory en Enfusion wat voor het publiek interessant kan zijn.

Jorina Baars ziet een gevecht op eigen bodem wel zitten

"Baars vecht in 2018 waarschijnlijk vier wedstrijden, twee nog volgens het huidige contract en dan twee binnen een nieuw contract. De eerste twee zijn in elk geval in Europa en de hoop is dat het duel in april in Nederland plaatsvindt. “Ik hoop echt dat het doorgaat, dat ik weer eens in Nederland een grote partij kan vechten. Zo’n wedstrijd met alle fans erbij lijkt me echt geweldig.”, zegt zij in het interview.

Nederlandse vechters genoeg die mee kunnen doen

Naast Jorina Baars zijn er nog andere bekende Nederlands vechters die me kunnen doen in een Bellator event in Nederland. Zo maakte Gegard Mousasi afgelopen jaar zijn debuut bij Bellator, en vechten er nog een aantal Nederlanders onder de vlag van Bellator zoals Denise Kielholtz, Melvin Manhoef etc. Wellicht dat het een mixed event zal zijn omdat Bellator zowel kickboksen als MMA biedt. Waar het evenement gehouden zal moeten worden is nog niet bekend, maar er werd vorig jaar al gesproken over een locatie in Amsterdam.

Bellator kan eigenlijk niet achterblijven bij haar concurrenten

Dat Bellator Nederland eigenlijk niet zou moeten overslaan en zo ook een kans mist om bij het Nederlandse publiek onder de aandacht te komen is volgens ons duidelijk. De grootste concurrent is immers op MMA gebied de UFC die al in Nederland events doet, en natuurlijk op kickboks gebied Glory. Er is best plek voor Bellator en het Nederlandse publiek verdiend het om haar sterren in Nederland te zien schitteren dan alleen mar op pay per vei of via Spike Channel, aan de ring willen wij zitten en aanmoedigen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws