Home / Nieuws / Bekende vechter onder vuur wegens uitbrengen nep nieuws

Bekende vechter onder vuur wegens uitbrengen nep nieuws

De Canadese Lethwei kampioen Dave Leduc wordt bekritiseerd wegens oneervol gedrag

Nieuws website KickboxingZ meldt dat de Internationale Lethwei Federatie Japan de Canadese kampioen Dave Leduc bekritiseerd wegens oneervol gedrag. Leduc bracht het nieuws dat hij in 2021 tegenover Muay Thai en K-1-superster Buakaw Banchamek zou staan ​​in een gevecht dat onder volledige Muay Thai-regels zou worden gehouden.

Buakaw was de afgelopen jaren druk in de weer voor de All Star Fight- en MAS Fight-organisaties, en het leek ongebruikelijk dat hij een wedstrijd zou accepteren met de zwaardere en grotere Leduc, die geen ervaren Muay Thai vechter is. KickboxingZ nam contact op met de promotor van Buakaw, Sasan Ghosairi.

Grote schande

“We vroegen de heer Sasan Ghosairi, die al jaren Buakaw promoot, of er enige waarheid was over het gesprek over een Buakaw-Leduc-gevecht in 2021. De heer Sasan vertelde ons dat het nieuws “nep” was en beschreef het rapport als “grappig” in een Facebook-bericht,” zegt KickboxingZ.

De ILFJ, die Leduc-wedstrijden in Japan promootte, onderzocht de oorsprong van de Buakaw-Leduc-geruchten en ontdekte dat de bron niemand minder was dan Leduc zelf. ‘Het was nep. Dave Leduc is bang dat het publiek hem vergeet en gooide nep naar de media. We zijn erg teleurgesteld over Dave Leduc, ”zei de ILFJ in een verklaring.

Bekijk ook

UFC 1: Gerard Gordeau de eerste Nederlandse vechter bij de UFC

Karatelegende Gerard Gordeau in film over 1ste UFC event

Gerard Gordeau vocht als eerste Nederlander bij de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Hij imponeerde de ...

DOPINGONDERZOEK: WBC Bokskampioen krijgt wereldtitel terug

Franchon Crews Dazurn (rechts) Franchon Crews Dazurn is in ere hersteld als WBC-kampioen. Op 10 ...

GLORY KICKBOXING NIEUWS: Terugkeer Badr Hari in oktober

GLORY Kickboxing legde naar aanleiding van de coronapandemie haar events stil. Badr Hari tegen Benny ...