Home / Nieuws / Bekende MMA-coach opgepakt voor drogeren en verkrachten leerlinge

Bekende MMA-coach opgepakt voor drogeren en verkrachten leerlinge

Rafael Freitas (in het blauw)

Rafael ‘Barata’ Freitas, een Braziliaans jiu-jitsucoach die meerdere bekende MMA-vechters traint, waaronder enkele coryfeeën van de UFC. Wordt beschuldigd van verkrachting van een van zijn leerlingen.

ESPN meldt dat Freitas zaterdag voor de rechtbank is verschenen waarin de staat een motie indiende om hem vast te houden tot zijn proces. Een rechter zal deze week over die motie beslissen. Freitas wordt momenteel zonder borg vastgehouden. Freitas wordt derdegraads seksuele penetratie ten laste gelegd.

Masseren

Freitas, 37, is de Braziliaans jiu-jitsu coach traint een aantal bekende vechters. Onder andere de voormalige UFC vechters Holly Holm en Michelle Waterson. Freitas stond in de hoek van Holm van haar laatste gevecht op 4 oktober. De Braziliaan werkt onder anderen voor Jackson Wink MMA Academy in Albuquerque, New Mexico. Ook geeft hij les bij een Gracie Barra Braziliaans jiu-jitsu filiaal in Albuquerque, waar verschillende lokale MMA- vechters trainen.

Volgens ESPN wordt Freitas beschuldigd van het drogeren en verkrachten van een van zijn studenten. De student in kwestie zegt dat Freitas op 7 november bij haar thuis kwam voor een afspraak. De niet nader genoemde vrouw trainde al zes jaar met Freitas samen. De afspraak was gemaakt om haar benen en voeten te masseren.

Gedrogeerd

De twee aten samen ontbijt en terwijl ze naar het toilet ging, zei ze dat Freitas haar een tweede glas sinaasappelsap klaarmaakte. Ook dronk de vrouw een aangelengd glas wijn. In een van de dranken had Freitas een verdovend middel gedaan. De vrouw raakte in slaap en werd vervolgens tot seks gedwongen.

Dagen later herinnerde de vrouw zich dat ze een beveiligingscamera in haar woonkamer had geïnstalleerd. Ze bekeek de bewakingsvideo van de gebeurtenissen van 7 november en gaf de video ook aan rechercheurs. Daaruit bleek dat Freitas iets in het drinken van de vrouw had gedaan.

De video laat ook zien dat Freitas de bewusteloze vrouw tot orale seks dwingt. Ook betast hij haar in de schaamstreek. Na 50 minuten werd de vrouw wakker volgens eigen zeggen niets vermoedend over wat er was gebeurt. Het is dat zij de video bekeek en zo achter het misbruik kwam. Zij heeft vervolgens de politie ingeschakeld en de beelden overhandigd.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page