Home / Nieuws / Bas Rutten: ‘Blote vuist boksen is veiliger dan het gewone boksen’

Bas Rutten: ‘Blote vuist boksen is veiliger dan het gewone boksen’

Bare Knuckle Boxing is volgens velen een bloedige bezigheid die onveilig is en veel blessures veroorzaakt zoals gebroken handen en diepe hoofdwonden. Echter beweert de uit Nederland afkomstige vechtsportlegende Bas Rutten het tegenovergestelde.

Rutten zelf een begenadigd vechtsporter en een ware legende binnen de vechtsport wereld, heeft zo’n beetje alles gedaan binnen de ring. Zo vocht hij als kickbokser, was een van de eerste Nederlanders binnen de Amerikaanse MMA scene (UFC), en is zelfs opgenomen in de Martial Arts Hall of Fame.

Druk baasje

Sinds kort is hij de grote baas van de WBKFF, de Amerikaanse organisatie die het boksen met de blote vuist promoot. Naast deze baan is Rutten een druk bezet man, zo speelt hij in diverse tv sit-coms, is presentator bij grote vechtsport events en is een van de mensen achter het Karate Combat.

In zijn interview met Karyn Bryant verteld Rutten dat het boksen met de blote vuist lang zo gevaarlijk niet is als het normale boksen. Dit heeft onder andere te maken dat de vechters hun handen niet willen breken en minder naar het hoofd stoten, maar juist op de zachtere delen van het lichaam.

Maar Rutten draagt meerdere redenen aan waarom het Bare Knuckle veiliger is dan boksen, in onderstaande video legt Rutten het hoe en waarom uitvoerig uit.

Bekijk ook

Bekende vechtsport grootmeester komt naar Nederland

Grootmeester Rony Kluger (67), wereldberoemd binnen de martial arts, komt eind december naar het Gelderse dorp Scherpenzeel.

Acteurs gezocht voor Nederlandse ‘Kung Fu’ jeugdfilm

Scenarist en regisseur Froukje Tan gaat volgend jaar een Kung Fu jeugdfilm in Rotterdam opnemen

PAK SLAAG: MMA-vechter breekt arm van verkrachter (video)

De verkrachter koos het verkeerde huis