Auditteam van de Vechtsport Autoriteit voor het eerst samen bijeen! Nieuws
Nieuws

Auditteam van de Vechtsport Autoriteit voor het eerst samen bijeen!

Auditteam van de Vechtsport Autoriteit voor het eerst samen bijeen!

Afgelopen zaterdag kwam het auditteam van de Vechtsportautoriteit voor het eerst samen in het ACIBADEM Auditorium.

Het team bestaat uit vrijwilligers en wordt aangestuurd door Peter Kwint, Tweede Kamerlid SP en orthopedisch chirurg Bas Pijnenburg, medisch specialist binnen ACIBADEM International Medical Center en ringarts en bestuurslid bij de Nederlandse Vechtsport Autoriteit. Hun doel is de kwaliteit van vechtsportevenementen nog meer te verbeteren, door deze steekproefsgewijs te bezoeken en beoordelen daarbij onafhankelijk of de richtlijn voor vechtsportevenementen adequaat in de praktijk wordt gebracht.

Auditteam van de Vechtsport Autoriteit voor het eerst samen bijeen!

Historisch besluit om per 1 januari 2018 gefaseerd het verbod op trappen en stoten naar het hoofd in te voeren

Op 8 november 2017 faciliteerde ACIBADEM tevens een bijeenkomst van de Vechtsportautoriteit, waaruit het historische besluit volgde om per 1 januari 2018 gefaseerd het verbod op trappen en stoten naar het hoofd in te voeren voor kickboksers, thaiboxers en MMA beoefenaren onder de 18 jaar in Nederland. Professor Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de VU Amsterdam en o.a. bekend van DWDD University en kickbokslegende Ernesto Hoost waren tevens aanwezig om hun kennis en ervaring te delen. ACIBADEM is er trots op de Vechtsportautoriteit op deze wijze te kunnen steunen en kijken uit naar de volgende bijeenkomst.

Bron: ACIBADEM

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws