Amerikaanse regering opent grens voor buitenlandse vechters – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Amerikaanse regering opent grens voor buitenlandse vechters

Amerikaanse regering opent grens voor buitenlandse vechters

De Amerikaanse regering kondigde onlangs de uitzondering aan voor buitenlandse atleten in het geval van reisbeperkingen als gevolg van COVID-19.

Hierdoor kunnen buitenlandse atleten effectief de VS konden binnenkomen en meedoen aan sportcompetities. Vanwege bezorgdheid over de verspreiding van de nieuwe pandemie van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote meerderheid van de regeringen over de hele wereld beperkingen, adviezen en verboden opgelegd voor internationale reizen en immigratie.

Onder leiding van president Donald Trump wilden de Verenigde Staten reizen vanuit China stopzetten. Reuters meldde dat Trump op 31 januari een bevel had uitgevaardigd “met uitsluiting van toegang van niet-Amerikaanse staatsburgers, behalve de directe familie van burgers en permanente inwoners, die de afgelopen twee weken naar China waren gereisd”.

Vechten weer mogelijk

Reizen vanuit veel Europese landen, onderdeel van een continent dat zwaar getroffen is door het virus; Iran en andere regio’s waren ook beperkt, zoals vermeld door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid op zijn officiële website.

Nu de beperkingen worden opgeheven kan dit veel betekenen voor de MMA vechters uit het buitenland die bijvoorbeeld bij de UFC op de loonlijst staan. Ook bokser en kickboksers mogen in reizen mits zij komen uit de toegestane landen. Dit opent waarschijnlijk deuren voor grote organisaties zoals GLORY Kickboxing.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page