7 tips om pijn te minimaliseren en sneller te genezen Nieuws
Nieuws

7 tips om pijn te minimaliseren en sneller te genezen

7 tips om pijn te minimaliseren en sneller te genezen

Pijn is vaak een signaal die we liever proberen te negeren ...

Berichten als "Geen pijn, geen winst." Of "Wees geen mietje!" Zijn gebruikelijk in de wereld van sport en zeker, het bereiken van uitmuntendheid in de sport vereist soms dat atleten tijdelijk pijn negeren. Wij laten een top vechtsporter aan het woord die u voorziet van tips uit de parktijk!

Maar het trefwoord hier is 'tijdelijk' omdat het eeuwig pijn negeren, alleen maar meer pijn in de toekomst zal veroorzaken.

Voor degenen van ons die geen professionele atleten zijn of geen medailles winnen, hoe sneller we pijn kunnen aanpakken, hoe beter.

Dus hier zijn 7 tips om u te helpen lichamelijke pijn en sneller te genezen.

Tip # 1: Aanvaard het principe "PIC"

Je hebt waarschijnlijk van RICE - Rest, Ice, Compression and Elevation gehoord om te gaan met acute pijn, acuut binnen 7 dagen na het doen van iets wat pijn en / of letsel veroorzaakt).

In plaats van RICE is dit een betere strategie om de genezing te versnellen:

P - Pijnvrije beweging
I - IJs
C - Compressie

Zoals u kunt zien, stel ik voor dat u het idee van rust ten gunste van pijnloos verkeer, ideaal bij het getroffen gebied, laat vallen, maar als dat niet mogelijk is, beweegt u gewoonweg, ongeacht hoe u dit kunt zonder pijn.

Hoe meer je beweegt, hoe meer circulatie optreedt en hoe sneller de genezing.

Dit is het belangrijkste voor gewrichten, want de enige manier waarop gewrichten voeding krijgen en kunnen genezen is door beweging, dus hoe sneller je het kan geven wat het nodig heeft, des te beter.

Het kan passieve beweging zijn (dat wil zeggen dat iemand anders de aangetaste gewricht verplaatst of op een of andere manier zwaartekracht gebruikt) of actieve beweging waar je het gewricht onder je eigen kracht beweegt, maar zorg ervoor dat deze beweging geen pijn oplevert, anders creëert u een disfunctionele Bewegingspatroon.

Tip # 2: Vermijd geraffineerde voedingsmiddelen

Laat geraffineerde voedingsmiddelen weg uit uw dieet, vooral suiker, hoge omega-6 plantaardige oliën (soja, canola, zonnebloem, saffloer) en bloem.

Eet deze niet

Dit veroorzaakt ontstekingseffecten in je lichaam en kan je genezing vertragen.

Plus, ze zijn gewoonlijk goede dingen om te vermijden, dus uw algemene gezondheid zal ook verbeteren.

7 tips om pijn te minimaliseren en sneller te genezen

Tip # 3: Neem visolie

Het nemen van ongeveer 3 gram gecombineerde EPA + DHA (niet 3 gram visolie totaal) helpt bij het verminderen van pijnlijke gewrichten en ontsteking.

Mijn goede vriend, MMA en BJJ-stud Jeff Joslin zweert hierbij, want als hij het meeneemt, kan hij meerdere keren per dag hard trainen zonder gewrichtspijn, maar let op de pijn wanneer hij er niet op zit en ik heb hetzelfde opgemerkt.

De sleutel gaat voor de gecombineerde EPA + DHA, niet de totale hoeveelheid visolie.

Ik stel voor vloeibare vorm met goede merken zoals Carlson, Nordic Naturals en Ascenta. Als u deze merken gebruikt, is het ongeveer 4 theelepels per dag.

Of als je de vaardigheden hebt om je dagelijks met verse vis te voeden, doe dat dan. ?

Tip # 4: Eet meer van deze 3 voedingsmiddelen

Sla en groentes, bosbessen en knoflook zijn top voor het bestrijden van ontsteking.

Voor de meest efficiënte methode, stel ik voor dat ze allemaal tegelijkertijd in een grote salade kunnen eten doorwat knoflook toe te voegen aan lichtverwarmde olijfolie, roeren tot geurig, voeg dan een beetje honing en balsamico-azijn toe om een ​​smakelijke honingknoflook dressing te maken U kunt een bed van groen en bosbessen gooien.

7 tips om pijn te minimaliseren en sneller te genezen

Maak een grote partij van de dressing voor de tijd voor nog grotere efficiëntie en voel je vrij om wat gemengde noten op de top te gooien (maar vermijd de kaas omdat kaas pro-inflammatoir is).

Tip # 5: Neem een ​​Kurkuma Supplement

Normaal gebruik ik geen kurkuma wanneer ik kook, dus vul dit gewoon aan met een supplement als ik een letsel heb, want het is een van de meest goed onderzochte en bewezen anti-inflammatoire en gewrichtspijn supplementen daar.

7 tips om pijn te minimaliseren en sneller te genezen

PuraThrive is de enige turmeric supplement die ik heb gebruikt en het is een goede, maar voel je vrij om naar andere bronnen te kijken als je dat wilt.

Zeker de moeite waard om in je kast te houden, want als je meteen kan beginnen te aanvullen, kun je voorkomen dat de pijncyclus je bewegingspatronen opslaat.

Tip # 6: Krijg voldoende, consistente slaap

Ten eerste heb je de juiste hoeveelheid slaap nodig voor je, overal van 7-9 uur, dat is typisch voor de meeste mensen.

Dit is belangrijk omdat u herstelt en regenereert wanneer u slaapt.

En net zo belangrijk, wil je dat je slaap consistent is.

Dit betekent dat u elke dag op dezelfde tijd naar bed gaat en wakker wordt.

Uiteraard, als het je vrijgezellenfeest van je beste vriend is, ga je niet om 22 uur naar bed, maar doe je best om zo snel mogelijk weer op schema terug te komen.

Inconsistente slaap en wektijden werpt je circadiaanse ritme af, waardoor je hormonen uit de klap gooien.

7 tips om pijn te minimaliseren en sneller te genezen

Dit kan resulteren in verhoogde cortisol, wat het tegenovergestelde is van wat uw lichaam nodig heeft om oud te genezen en nieuw weefsel te bouwen.

Tip # 7: Verlaag uw totale training intensiteit / volume

Als je trait alsof je een gevecht hebt en het niet helpt, is het geen wonder waarom.

Ik vind CrossFitters en joggers hier absoluut het slechtst - om een of andere reden weten deze atleten niet hoe ze het goed moeten doen. CrossFitters gaan altijd hard op intensiteit en hardlopers die het volume niet kunnen opgeven.

Daar heb je 7 tips om pijn en snelheid genezen te minimaliseren.

Zet ze voor u aan het werk!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws