Ex-Glory kampioen Doumbe: 'Ik werd bestolen van de winst in MMA-partij' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ex-Glory kampioen Doumbe: 'Ik werd bestolen van de winst in MMA-partij'

Ex-Glory kampioen Doumbe: 'Ik werd bestolen van de winst in MMA-partij'

Tijdens het hoofdevenement van PFL Europe 1 afgelopen week liepen de zaken niet zoals gepland voor weltergewicht ster Cédric Doumbé. Volgens hem is er slechts één persoon verantwoordelijk voor de teleurstelling: scheidsrechter Marc Goddard.

Een anticlimactisch einde

Na een indrukwekkend debuut in de SmartCage, waar Doumbé een knock-out in negen seconden noteerde afgelopen oktober, keek hij uit naar een voortzetting van zijn opmars in MMA met een opvallende prestatie in de hoofdstad van zijn land. "The Best", voormalig tweevoudig Glory Kickboxing kampioen, werd breed erkend voor het uitverkopen van de Accor Arena in minder dan een half uur voor het evenement op 7 maart. Maar ondanks de aanwezigheid van meer dan 16.000 toeschouwers voor zijn tweede PFL-optreden, eindigde het hoofdevenement in een deceptie.

cedric doumbe

De beslissing van Goddard

In de laatste fase van een verder vermakelijke kaart, eindigde de headliner op anticlimactische wijze nadat verwarring over een splinter die Doumbé opliep, resulteerde in een plotselinge stopzetting van het gevecht door Marc Goddard in de derde ronde, waarbij een TKO-overwinning werd toegekend aan Baissangour "Baki" Chamsoudinov. Doumbé's pogingen om de situatie aan de Britse official uit te leggen, werden genegeerd, en de Fransman is zeer kritisch over hoe Goddard ermee omging.

Doumbé's vragen over Goddards motieven

Tijdens een recente verschijning op The MMA Hour met Ariel Helwani, analyseerde Doumbé de reeks gebeurtenissen die leidden tot Goddards beslissing om het PFL Europe 1 hoofdevenement te stoppen. Doumbé benadrukte dat de tweede pauze, die leidde tot de stopzetting, werd geïnitieerd door "Baki" die zich omdraaide en met Goddard sprak. De voormalige kickbokser vroeg zich af waarom hij gestraft werd, aangezien zijn tegenstander degene was die het gevecht stopte.

De reactie van Doumbé

Doumbé bekritiseerde Goddards besluitvorming verder en vroeg zich zelfs af of de persoonlijke gevoelens van de Engelse scheidsrechter jegens hem van invloed waren op hoe hij de ongebruikelijke situatie benaderde. "Iedereen wachtte op dat gevecht, en Marc Goddard heeft gewoon het gevecht gestolen. Ik begrijp het echt niet," verklaarde Doumbé. Hij benadrukte dat een splinter iets is dat buiten het gevecht staat en dat de strijd had moeten worden gestopt om het probleem te verhelpen en vervolgens voortgezet.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws