ZONDE: Veel bekende vechtsporters ontbraken bij demonstratie Columns
Columns

ZONDE: Veel bekende vechtsporters ontbraken bij demonstratie

ZONDE: Veel bekende vechtsporters ontbraken bij demonstratie
ZONDE: Veel bekende vechtsporters ontbraken bij demonstratie

Een dag na de demonstratie van de vechtsporters in Den Haag om de sportscholen te openen valt de teleurstelling in.

Op de Koekamp in de Den Haag gaven vrijdag een aantal vechtsporters een demonstratie hoe je op veilige afstand toch kunt sporten. De media was aanwezig, maar ook niet massaal behalve de geijkte namen. Is het dan niet zo belangrijk voor de grote massa, zit de vechtsport dan toch nog in het verdom hoekje.

Samen een voor allen

K-1 Kickbokslegende Ernesto Hoost was een van de bekende kickboksers die de moeite genomen had om mee te doen toch ontbraken er andere grote namen die zeker een impact zouden hebben. Namen noem heeft geen zin maar je vraagt je af of deze het wel zo belangrijk vinden, een aantal heeft immers allang zijn schaapjes op het droge.

Juist massaal een vuist maken met recreanten en grote namen samen zou het belang en de stem laten horen van de mensen die nu verstoken zijn van een sportschool. Laat staan de sportscholen zelf waar er een groot aantal van zullen omvallen als 1 september pas weer alles open mag.

Blijft jammer

Lopend door Den Haag verbaasde ik mij er vrijdag over hoeveel mensen amper de 1.5 meter afstand hielden, elkaar zijn letterlijk in het gezicht aanspraken. En dan niet te vergeten de massale trek naar de stranden en parken op Hemelvaartdag. Lekker zweten me zijn allen en druppelwolken veroorzaken waar het coronavirus in kan huizen.

Maar even terug naar met z'n allen op de barricaden, echt Nederlands om het weer aan een selectief aantal mensen over te laten om te demonstreren. Om te huilen maar wel straks als eerste in interviews het medeleven tonen. Jammer ik had er meer van verwacht.

Was getekend: Henk Klepzeiker

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws