Vier jaar schorsing Ismael Lazaar veel te hoge straf? – Vechtsport Info
Home / Columns / Vier jaar schorsing Ismael Lazaar veel te hoge straf?

Vier jaar schorsing Ismael Lazaar veel te hoge straf?

Column: Vier jaar schorsing Ismael Lazaar veel te hoge straf?

Gisteren werd bekend dat het ISR een uitspraak online had staan voor een dopingovertreding die plaats had gevonden tijdens GLORY 41. Dit evenement ook wel aangemerkt als Rico Verhoeven versus Ismael Lazaar, was destijds al flink beladen. Namen worden niet genoemd in het document, maar al snel werd bekend om wie het zou gaan.

Schorsen voor het leven, want zo maken ze de sport kapot

De tongen kwamen goed los en vooral op social media ontstonden er flinke discussies, waar de een de straf te laag vond was de ander van mening dat deze veel te zwaar was. Ook werd er flink van leer getrokken tegen de betrokken partijen. Het leek wel even of de strijd tussen de twee kampen opnieuw aan het losbranden was. “Schorsen voor het leven, want zo maken ze de sport kapot”, tot “wat een overdreven straf, één jaar was genoeg geweest” was veelvuldig te lezen.

Vier jaar schorsing Ismael Lazaar veel te hoge straf?

Keyboard warriors strike again

Over de dopingzaak en de overtreding zelf is inmiddels met de uitkomst en het in de openbaarheid brengen van de ISR uitspraak genoeg gezegd. Echter zoals het discussies betaamd en er twee kampen ontstaan, willen velen hun meningen ventileren. Het vervelende hiervan is dat men dat men zich verschuilend achter de computer tot uitlatingen laat verlokken die op z’n zachtst gezegd erg laag bij de grond zijn. Laten wij eerlijk zijn Lazaar heeft een fout begaan, dat gebeurt maar om iemand dan helemaal tot de grond af te branden? Hoogst onnodig.

Waarom werd dit stil gehouden?

Wat interessant is dat er dus al een hele lange tijd bekend is dat Lazaar betrapt was, maar waarom verschijnt hij dan op een fightcard van een gepland event van Enfusion in Enidhoven wat afgelopen februari plaatsvond? Hij werd daarvan teruggetrokken met alle gevolgen van dien, zoals een teleurgestelde tegenstander, die zonder partij zat. Best vervelend, waarom werd dit stil gehouden?

Complottheorieën alom

Met het feit daar dat men de dopingovertreding lang stil heeft gehouden, en er klaarblijkelijk niemand naar buiten trad ontstonden er in de tussentijd allerlei complottheorieën. Het ging zelfs zover dat een Engelse website een publicatie deed waar flink met de vinger werd gewezen naar diverse partijen. Deze rectificeerde dit na slechts een korte tijd het artikel online te hebben laten staan, en bood welhaast op de knieën de welgemeende verontschuldigingen aan. Iets te vroeg gepubliceerd wellicht?

Stilte uit de hoek van Lazaar en aanhangers

Daar waar normaliter veel reacties kwamen op het feit of Lazaar wel of niet doping had gebruikt, blijft het nu wederom stil? Waarom komt niemand met een verklaring, of een reden voor het gebruik. Vooral op social media kan Lazaar steunen op een grote aanhang, ook van zogenaamde zelfbenoemde experts, maar ook daarvan niets, totale stilte. Waarom doorbreekt niemand de stilte, of komt Lazaar zelf niet met een verklaring, dat zou hem er sterker doen uitkomen.

Bert van Meeckeren

Note van de redactie: Inhoud van ingezonden columns geven niet de mening weer van Vechtsport Info of haar medewerkers.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page