Home / Columns / Video: Het gevaar van drugs in vechtsport “de dood van Amokrane Sabet”

Video: Het gevaar van drugs in vechtsport “de dood van Amokrane Sabet”

Amokrane Sabet, een getalenteerd MMA vechter, werd in mei van 2016 doodgeschoten door de Indonesische politie.

Ik stond gisteren op een feestje aan tafel met een kennis te praten die over het feit begon dat vechtsporters drugs zouden gebruiken. Ik was even verbaast over het gesprek en vroeg hem waarom hij daar over begon? Het bleek dat hij een lange tijd in Indonesië had doorgebracht en daar Amokrane Sabet had ontmoet en vriendschap mee had gesloten. Hij vertelde dat Sabet gedood was in 2016 door de politie nadat hij een agent neer had gestoken

Agressief gedrag door drugs versterkt

De 49-jarige Sabet zou gearresteerd zijn door toenemende klachten over zijn wisselvallige gedrag ten opzichte van ondernemers in het kustdorp Canggu, waar hij ongeveer twee jaar woonde. Toen de politie bij zijn huis aankwam, pakte Sabet een mes en stak 39-jarige agent Anak Agung Putu Sudi dood. Hij was klaarblijkelijk onder de invloed van drugs en erg agressief.

De hoofdinspecteur van de politie, Sugeng Priyanto, vertelde de lokale media dat waarschuwingsschoten werden gelost en genegeerd voordat agenten uiteindelijk gedwongen waren om op Sabet te schieten. Ongeveer 15schoten werden gelosten  kunnen worden gehoord in diverse video’s van het incident die YouTube zijn gepost.

Let op de video bevat schokkende beelden!

Lastig mannetje

Priyanto zei dat Sabet bekend stond bij plaatselijke ondernemers en dat hij vaak problemen zou hebben, geen restaurants zou betalen en tegen mensen zou zeggen: ‘Ik vermoord je, fuck you’ en andere onbeleefde woorden. ‘eerder berichte een Lokale krant in Bali in meerdere artikelen over het gedrag van Sabet en merkte op dat de voormalige vechter met deportatie bedreigd was.

Voordat hij in Indonesië woonde, vocht Sabet mee in minstens vier gedocumenteerde MMA toernooien in Engeland, waaronder drie voor de Ultimate Challenge MMA organisatie. Zijn professionele record stond op 1-3, met twee verliezen door middel van inzending en een via knock-out.

 

Drugs gebruik bij vechtsporters

Over het algemeen zijn excessen zoals het geval van Amokrane Sabet een hoge uitzondering. In alle sporten worden drugs of andere middelen gebruikt, echter was Sabet niet langer actief als vechter voor een organisatie maar met pensioen. Dit neemt niet weg dat hij van nature wellicht een agressieve inslag had, die werd versterkt door de inname van de verkeerde drugs. Het feit dat hij aan vechtsport deed betekent dat alle vechtsporters agressief zijn, sterker nog en er zijn voorbeelden van andere sporters die hun boekje wel eens te buiten zijn gegaan onder invloed van drugs.

Bekijk ook

Gestoord: Hongerige bokser bijt stuk uit arm van rivaal (video)

Gabriel “El Loco” Díaz, deed zijn bijnaam ‘de gek’ eer aan in zijn wedstrijd tegen ...

SORRY: UFC-ster Rozenstruik verontschuldigt zich bij fans (video)

Jairzinho Rozenstruik is niet tevreden met zijn eigen prestatie afgelopen nacht in Las Vegas tegen ...

‘Ik ben klaar voor je’: Volgende gevecht Mike Tyson gelekt

Mike Tyson heeft de smaak van het boksen weer goed te pakken, na zijn wedstrijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page