Veronica GLORY Kickboxing time to fight: wat deden de kijkcijfers?  - Vechtsport Info
Home / Columns / Veronica GLORY Kickboxing time to fight: wat deden de kijkcijfers? 

Veronica GLORY Kickboxing time to fight: wat deden de kijkcijfers? 

Veronica gaat GLORY-evenementen uitzenden

Gisteravond was de tweede aflevering te zien van Glory time to fight op tv-zender Veronica. Sinds kort heeft Veronica (Talpa) de uitzendrechten verworven van GLORY Kickboxing, en dat lijkt geen verkeerde stap te zijn geweest.

Vorig weekend haalde men een top score met de uitzending van GLORY 59 waar Rico Verhoeven zijn titel verdedigde tegen Guto Inocente. Maar liefst 1.039.000 mensen hebben gekeken naar de wedstrijd tussen Rico en Guto (volgens het SKO wat de kijkcijfers bijhoudt). Overigens heeft de slimme programmering van Veronica ook een helpende hand geboden door het event op te knippen in drie blokken die avond, maar even terug naar Glory time to fight….

Het programma haalde gisteren 68.000 kijkers, de eerste aflevering een week geleden 52.000, een lichte stijging dus. Als Veronica deze lijn vast weet te houden en wekelijkse groei weet te brengen dan is dit zeker een positief iets voor het kickboksen in Nederland.

Waar gaat Glory time to fight over?

Deze vraag is simpel te beantwoorden, over GLORY Kickboxing en wat er zoals naast de wedstrijden gebeurt. Zo worden vechters bezocht en de sportscholen waar zij trainen, gelardeerd met een sausje geschiedenis zoals oude videobeelden van de kickboks legendes van weleer.

Dat dit soort programma’s worden gemaakt en op tv komen, is een goede zaak voor het kickboksen en de vechtsport algemeen. Echter werkt het late uur waarop het uitgezonden wordt niet mee om het nog meer mainstream te krijgen.

Positief

Veronica deed al eerder een poging met vechtsport organisatie Enfusion, waar de weg naar het prestigieuze toernooi in Abu Dhabi werd gevolgd. Echter mogen dit soort programma’s niet eerder worden uitgezonden i.v.m. het geweld element dus vanaf 16 jaar en ouder.

GLORY waarvan wij toch wel mogen zeggen dat deze het kickboksen de laatste jaren meer dan positief op de kaart heeft gezet in Nederland. Laat met het programma en het kijkje in de keuken zien, dat er meer bij het kickboksen komt kijken dan alleen een stap in de ring.

Meer pit

Overigens mag er wel wat meer pit in, de presentatoren en de gasten lijken nog wat onwennig en de onderwerpen komen ietwat geregisseerd over. Wat opviel was dat Remy Bonjasky mede presentator van het programma niet de naam van de organisatie noemde waar Mohammed Jaraya (die inmiddels bij GLORY vecht) voorheen in de ring stond. Dit is bij andere sporten zoals het voetbal normaal als een speler eerst ergens anders speelde.

De aankomende periode zal moeten uitwijzen of het programma slaagt of dat het een knock-out wordt. Laten wij hopen op het eerste en dat het kickboksen nog meer erkenning krijgt, de sport, de beoefenaars en de fans verdienden het.

Bekijk ook

Badr Hari's belofte! 'Overeem overleeft 1e ronde niet'

Badr Hari’s belofte! ‘Overeem overleeft 1e ronde niet’

Nu het gevecht tussen de twee van 8 oktober dichterbij komt.

Belg Habirora slaat 2 tegenstanders knock-out! 'Niet te stoppen'

Belgisch talent slaat 2 tegenstanders knock-out! ‘9 seconden’

Tijdens de MMA Euro in Belgrado scoorde Habirora een geweldige knock-out

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Dode man in Brabant is bekende kickbokser Errol Parris

Vanmorgen werd het lichaam van Errol Paris ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page