Stalker Nachtmerrie Maakte Moeder Een Top Wing Chun Vechter Columns
Columns

Stalker Nachtmerrie Maakte Moeder Een Top Wing Chun Vechter

Stalker Nachtmerrie Maakte Moeder Een Top Wing Chun Vechter

Moeder Uit Londen Gebruikt Wing Chun Tegen Stalker

Wing Chun is een vorm van Chinese krijgskunst die dateert uit de jaren 1800. Het is een techniek waarin beoefenaars zich richten op het binnen bereik van hun tegenstanders. Het stelt hen in staat om aanvallen te maken en stoten op korte afstand uit te voeren.

Dit heeft het een zeer populaire krijgskunst gemaakt voor mensen die willen leren hoe ze zich kunnen verdedigen. Zoals een deze moeder uit Londen kan getuigen, kan het mensen de vaardigheden en vertrouwen geven om de meest formidabele tegenstanders af te slaan en hen te helpen hun leven beter te veranderen.

Stalker Nachtmerrie Maakte Moeder Een Top Wing Chun Vechter

Della O'Sullivan

Della O'Sullivan is 33 en komt uit Peckham, een vrij ruwe enclave van Zuid-Londen. In haar late tienerjaren stoorde een stalker haar en intimideerde haar en maakte haar bang om buiten te gaan. Zij had familieleden die geweld slachtoffers waren, en haar stalker was significant groter en sterker dan haar. Della was toen een alleenstaande moeder en haar situatie maakte haar dat ze vreesde voor het leven van zichzelf en haar zoon.

Ze vertelde de Evening Standard-krant wat er gebeurd was met haar en verklaarde dat de betrokkene haar herhaaldelijk bleef bellen. Hij zou bleef haar volgen als ze het huis verliet. 'Hij heeft me eenmaal in het openbaar gehinderd', zei ze. 'En niemand heeft me geholpen. Iedereen stond daar gewoon en deed niets. '

Het was dit incident dat Della realiseerde dat ze iets moest doen om haar in staat te stellen zichzelf te verdedigen

'Het heeft me echt wakker geschud. En zorgde ervoor dat je kunt vertrouwen op niemand anders dan jezelf. Toen ik mijn zoon alleen moest gaan opvoeden, dacht ik: "Er zijn nu twee van ons, ik moet hem en mijzelf beschermen".

Op het einde was het Della's broer die tot haar redding kwam toen hij aan haar het Wing Chun introduceerde. Della nam onmiddellijk les en haar vooruitgang was snel. Ze behaalde een geavanceerd niveau in slechts 12 maanden; De meeste mensen zouden ongeveer vier jaar nodig hebben omdat te bereiken.

Ik werd er bijna onmiddellijk verliefd op', legde ze uit. 'Ik voelde me alsof ik mezelf kon verdedigen ondanks mijn kleine lichaamsbouw

De perceptie dat vechtsporten alleen iets voor lange, sterke en lichamelijke mannen zou zijn, is een gemeenschappelijk goed. Maar zoals Della snel ontdekte, kon niets verder van de waarheid af staan. "Ik voelde me niet als een vrouw die een man probeerde te imiteren die een vechtsport beoefend. Of dat een man krachtiger zou kunnen zijn omdat ze sterker of groter zijn, "zei ze. 'Het verbaasde mij.

Stalker Nachtmerrie Maakte Moeder Een Top Wing Chun Vechter

Een van de hoogste vrouwen in Wing Chun

Ondanks herhaaldelijke klachten aan de politie over de stalker, viel Della's stalker nooit op bij hen. Maar gelukkig voor haar gaf hij uiteindelijk op. Della gebruikte geen excuus om weg te lopen van Wing Chun. Nogal Het tegenovergestelde. Tegen die tijd zou het een groter en groter deel van haar leven worden.

Het keerpunt in haar leven kwam toen ze haar een baan als juridisch secretaris opgaf. Na veel soul-searching, besloot ze de stap te zetten en in plaats daarvan te concentreren op Wing Chun full-time. Het was niet lang daarna dat ze als zelfstandige instructeur gekwalificeerd was.

Vandaag werkt zij aan de Dulwich Wing Tsun Academy (een variant op de naam Wing Chun) in het zuiden van Londen als full-time trainer en instructeur. Zij is ook een van de hoogste gerangschikte vrouwen in Wing Chun in de wereld en baant een weg voor vrouwelijke krijgskunstenaars in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws