De opmars van de allochtone jeugd in het kickboksen - Vechtsport Info
Home / Columns / De opmars van de allochtone jeugd in het kickboksen

De opmars van de allochtone jeugd in het kickboksen

Vaak moeten zij letterlijk vechten voor erkenning, de allochtone jeugd in Nederland.

Het woord allochtoon is een verwerpelijk iets en wordt steeds meer omgezet in medelanders, ook nog niet “je van het” want zijn wij in Nederland niet gewoon één? Wij spreken dus liever over Nederlanders. Vechtsport en sport in het algemeen verbroedert, dit hoor je vaak maar is dit wel zo? Is het niet zo dat er discriminatie bestaat, ook in de vechtsport. Gelukkig wordt er ook vanuit de grote vechtport organisaties veel gedaan om een goede mix te hebben van vechters uit diverse achtergronden. En laten wij eerlijk zijn deze staan daar toch echt omdat zij wat kunnen.

De opmars van de allochtone jeugd in het kickboksen

Vechtsport een uitweg naar erkenning

“Je leeft letterlijk op straat, hangt wat rond met vriendjes en je haalt kattenkwaad uit, al snel vorm je een groep en gaat het van kwaad tot erger, “zo zegt Abdel. Er is niet voor ons te doen, en ja dan ga je ellende krijgen, vaak hebben onze ouders geen geld om ons op een sport te doen, of zijn tegen vechtsport, wat kan je dan doen? Het voorbeeld van Abdel is geen onbekend iets, veel jongeren hangen op straat, en komen in de problemen, sport zou een hoop ellende kunnen besparen.

In de ring kan ik laten zien wie ik ben

Wij spraken enkele verschillende vechtsporters van buitenlandse afkomst die in de ring succes vol zijn, en wat opvalt is dat zij eigenlijk een ding gemeen hebben. In de ring kan ik laten zien wie ik ben, en dat ik de straat ben ontgroeid, is een veel gehoorde spreuk. En dat is in veel gevallen ook zo. Want waar beter dan voor een groot publiek in het spotlicht kun je laten zien dat je meer kunt dan de boze tongen beweren.

Veel getalenteerde vechters

Onder de jeugd vinden zich veel getalenteerde vechters van diverse afkomst, Marokkaans, Turks, Surinaams etc., waarvan velen al hebben laten zien dat zij hun mannetje staan in de ring, en als rolmodel dienen voor de rest van de jeugd. Naast het feit dat er in de ring uitgedragen wordt dat je veel kunt bereiken, doen deze vechters in hun eigen sociale omgeving vaak goed werk. Zo trainen zij de jeugd, of geven voorlichting, dit is toe te juichen en zal ervoor zorgen dat er nog meer talenten naar buiten zullen treden. Tenslotte horen veel van deze vechters al tot de absolute top, en laten zo ook nog eens zien dat zij meer kunnen dan alleen maar een robbertje vechten in de ring.

Respect voor elkaar dat is waar het om gaat

In de ring heerst respect, vechters tegenover elkaar, natuurlijk gaat men voor de winst. Echter zie je de sport daar zeker verbroedert, of je nu juicht voor een Marokkaan, Nederlander of anders, de sport is de kern. Laat het daar dan ook niet stoppen, laat buiten de ring ook zien dat er respect is voor elkaar. Tenslotte zijn wij allen één! En aan de de jeugd de toekomst!

Bekijk ook

Rico Verhoeven: ‘Ik heb het verkloot’ (video)

Tijdens mijn tweede gevecht met Badr voelde ik mij mentaal niet goed

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page