MMA-legende Bas Rutten was niet zo goed als men zegt Columns
Columns

MMA-legende Bas Rutten was niet zo goed als men zegt

MMA-legende Bas Rutten was niet zo goed als men zegt
MMA-legende Bas Rutten was niet zo goed als men zegt

Een opinie stuk trok mijn aandacht. Deze gaat over de Nederlandse MMA-legende en later acteur Bas Rutten.

Bas Rutten stond als een van de eerste Nederlanders bij de UFC in de MMA-kooi. Top karateka Gerard Gordeau was hem voor, maar Rutten bleef het meest hangen in de gedachten van de vecht fans. In een opinie stuk op de gerenommeerde website Sherdog wordt er weinig heel gelaten van de reputatie van Rutten.

Columnist Lev Pisarsky, doet uit de doeken waarom hij vindt dat Rutten niet de legende is zoals velen denken. Volgens de columnist was Rutten niet goed in kickboksen, en had hij mazzel dat hij zover gekomen is. Ook de MMA kwaliteiten van de Nederlander zouden niet, je van het zijn.

Geen echte titels

In zijn column zegt Pisarsky over Rutten: "Hij kwam uit een achtergrond in het Nederlandse kickboksen, waar hij goed maar niet uitzonderlijk was. Hij won nooit noemenswaardige titels en de beste tegenstander die hij tegenkwam was Frank Lobman."

"Lobman was een uitstekende vechter, maar niet echt de elite van de dag, zoals blijkt uit zijn 0-3-record tegen Peter Aerts die tot de elite behoort met alle drie nederlagen door knock-out. " Ook de MMA kwaliteiten van Rutten worden niet gespaard. "Als je de MMA-gevechten van Bas bekijkt, smeekt hij bijna af en toe om geslagen te worden," schrift de columnist.

Slechte kickbokser

Gelukkig voor hem waren de enige keren dat hij tegenover een fatsoenlijke spits stond in MMA zijn twee Pancrase ontmoetingen met Maurice Smith. Frank Shamrock en Guy Mezger waren erg groen en tamelijk slechte aanvallers in de tijd dat ze tegen Rutten vochten, vooral Shamrock. Rutten's stoten waren op dat moment erg goed voor MMA, maar hij was verre van een K-1 kanshebber. Laat staan kampioen.

Nu mag iedereen een opinie hebben en in een column zijn gevoelens uitten. Daar maakt Pisarsky dan ook gebruik van. Niet iedereen zal het met hem eens zijn zoals veel met columns gebeurt, het is namelijk vaak de mening van één persoon. Lees de complete column hier (Engels) en oordeel zelf of Pisarsky een punt heeft of niet.

Column bijdrage: Mark Bartels

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws