Lokale vechtsport gala's steeds completer en kweekvijver vol talent - Vechtsport Info
Home / Columns / Lokale vechtsport gala’s steeds completer en kweekvijver vol talent

Lokale vechtsport gala’s steeds completer en kweekvijver vol talent

Iedere die hard vechtsport liefhebber bezoekt ze wel eens, de lokale kickboks gala’s die georganiseerd worden door een sportschool. Er is echter een nieuwe trend gaande en vind er een ware evolutie plaats, de gala’s veranderen van opzet en voegen extra spektakel toe in de vorm van boksen en MMA partijen.

De grote toernooien

Het is niet zo gek dat de lokale vechtsport gala’s innoveren, immers wil men een zo breed mogelijk publiek trekken en laten wij eerlijk zijn de partijen doen vaak niet onder voor de grotere toernooien die op TV te zien zijn. Een van de meest opvallende gala’s wat in het zuiden des lands georganiseerd wordt is bijvoorbeeld IMPACT in Geleen (van organisator Roger Alken) welke dit jaar haar zesde editie beleeft. Vechters uit geheel Nederland onder andere van het bekende Mejiro Gym komen hun krachten te  meten. Dit jaar zal er zelf naast het kickboksen MMA te zien zijn.

Foto: Roger Alken organisator van Impact

Fight time

Ook het bekende Fight Time gala wat dit jaar op 17 november plaatsvindt biedt elk jaar een groot aantal interessante partijen, je kunt er zelfs zomaar tegen Remy Bonjasky oplopen die zijn vechters daar begeleid. Fight Time is ook een voorbeeld waar een vechter uit de stal van Rick van der Hulst (organisator) zelfs al bij het befaamde GLORY in de ring stond, je ziet lokaal talent wordt gespot. Overigens vocht Perry Reichling een van de top vechters van Roger Alken ook al bij Enfusion, eens te meer bewijs dat dit soort gala’s een ware kweekvijver is voor talent wat op een groot podium ook goed uit de verf komt.

De moeite waard

Het is dus zeker de moeite waard om een lokaal gala te bezoeken, de sfeer is er altijd prima en je voelt dat kom nog de echte competitieve strijd. Er zijn verschillende bonden die de gala’s sanctioneren zoals de WMTA, WFCA en de ISKA, waarvan de laatste ook veel bokspartijen jureert. Sla dus het voetbal eens over, of een bezoekje aan de kroeg en ga naar een gala, je zult niet teleurgesteld zijn.

Bekijk ook

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Vechtbaas: ‘Niemand wil tegen deze man vechten’

Niemand durft het aan...

Doodslag! UFC kampioene ziekenhuis in geslagen door vriend

De vechter kon geen kant op

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page