Home / Columns / LET OP: Sportscholen broedplaats voor bacteriën en ziektes

LET OP: Sportscholen broedplaats voor bacteriën en ziektes

LET OP: Sportscholen broedplaats voor bacteriën en ziektes

Persoonlijke hygiene is belangrijk ook tijdens het sporten in een sportschool.

Diverse onderzoeken wijzen uit dat sportscholen waar getraind wordt, vaak een bron van bacteriën zijn door zweet wat achterblijft op matten en gebruikte materialen zoals (leen) bokshandschoenen en scheenbeschermers. Sporten zoals MMA of worstelen stellen vechters bloot aan tinea corporis, meestal bekend als ringworm.

Een van de meest voorkomende kwalen zijn huidaandoeningen en eczeem, het dragen van slippers wordt dan ook aangeraden ook bij eh douchen. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en dus vatbaarder voor infecties zoals Ringworm of stafylokokken. Ringworm kan maanden duren voor het geneest en kan zelfs chronisch worden als er niet op tijd gehandeld wordt.

Gevaarlijke infecties

Sportscholen (losse gewichten, matten, enz.), Kleedkamers en badkamers (overal waar zweet zich kan vestigen) zijn broedplaatsen voor staf MRSA, dat verschijnt als een rode bult, puistje, is een bijzonder resistent type stafylokok dat gemakkelijk te verspreiden is.

Zorg ervoor dat u oppervlakken schoonveegt. Breng uw sporttas niet mee naar huis zonder deze af te vegen met antibacteriële doekjes, omdat u mogelijk ziektekiemen bij anderen in uw gezin kunt introduceren. Herpes simplex, een virus dat kan leiden tot blaren, kan ook worden verspreid door trainingspullen uit te wisselen met elkaar.

Frictie Acne bij MMA-vechters

Deze aandoening kan worden veroorzaakt door MMA-vechters die strakke kleding dragen. Zweet veroorzaakt verhoogde talgproductie in poriën, die vervolgens puistjes, pus en mee-eters produceren. Als u zich scheert, doe dit ver vóór uw training, om te voorkomen dat poriën verstopt raken met zweet. Investeer in goede trainingskleding die vocht afvoert in plaats van vasthoudt.

Ten slotte, tijdens het douchen, scrub je de huid met een zacht product en vergeet je daarna niet te hydrateren met een vochtinbrengende crème op waterbasis als je een vette huid hebt. Was ten slotte je gymkleding goed en zorg ervoor dat je de volgende dag nieuwe, schone kleding hebt voor je training.

Hygiëne

Elk type training waarbij zweet betrokken is, kan problemen veroorzaken zoals acne of schimmelinfecties, maar u kunt uw best doen om uw kansen om eraan ten prooi te vallen te verkleinen door extra hygiënisch te zijn en ervoor te zorgen dat u gedeelde apparatuur schoonveegt.

Als u huiduitslag, blaren of hitte en roodheid op uw huid heeft, moet u onmiddellijk een arts raadplegen, rekening houdend met het feit dat sommige infecties ernstige gevolgen kunnen hebben voor uzelf en anderen.

Bekijk ook

Veronica gaat GLORY-evenementen uitzenden

Talpa maakt haar vechtsport belofte meer dan waar (column)

Goddank voor John de Mol en zijn Talpa

Dit wordt de tegenstander van Badr Hari in juni?

Donderdag maakte GLORY Kickboxing bekend

HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen

Sinds enige tijd achtervolgt Blogger