Leer De Bidsprinkhaan en Apenstijl Kung Fu Methode Columns
Columns

Leer De Bidsprinkhaan en Apenstijl Kung Fu Methode

Leer De Bidsprinkhaan en Apenstijl Kung Fu Methode

De verschillende systemen van Bidsprinkhaan kung fu

Verschillende systemen van bidsprinkhaan kung fu zijn te vinden in de verschillende locaties en subculturen van China. Van hen is de noordelijke zevensterren school stijl misschien wel het meest beoefend.

Leer De Bidsprinkhaan en Apenstijl Kung Fu Methode

Onderdrukking van de Han-Chinezen

De kunst dateert uit het einde van de Ming-dynastie, toen de indringende manchus de Han-Chinezen begon te onderdrukken. De legende zegt dat Wong Long, een inheemse en nationalistische Han, naar het platteland trok om verschillende vechtsporten te bestuderen in een poging om de Manchus te helpen en de Ming-regels te herstellen. Hij heeft na verloop van tijd enige tijd als discipel bij Shaolin Temple in de provincie Henan gediend, waar hij basisvaardigheden leerde. Uiteindelijk heeft het Manchus 'toenemende onderdrukking hem en vele andere vrijheidsvechters genoodzaakt om vechtsporten elders te zoeken.

Het noordelijke bidsprinkhaan-systeem

Toen hij uiteindelijk naar huis ging om zijn ontwikkeling verder uit te breiden, bracht de abt van een lokale tempel hem herhaaldelijk bezoeken. Terwijl hij na een dagelijkse training onder een boom zat en uitgeput was, zag Hong een bidsprinkhaan zitten, die zich met gemak bewoog. Hij studeerde de bewegingen van van deze insecten, en zag dat het zijn prooi met een stoot uitschakelde tijdens een gevecht. Later observeerde hij ook apen die elkaar in de bomen achtervolgen en hun snelle en flexibele voetwerk opmerkten. De synthese van zijn kennis van kung fu met de door dieren geïnspireerde bewegingen werd de basis van het noordelijke bidsprinkhaan-systeem.

Een leidende zevensterrenautoriteit, Dr. John Cheng, leert het systeem op zijn drie scholen in Orange County, Californië. Hier onthult hij de 12 basis sleutelwoorden formule die de essentiële concepten van de stijl overziet:

  • Ou- Om een ​​inkomende stoot te haken of te onderscheppen (door je laatste drie vingers te buigen in een gedeeltelijke vuist met je duim om je wijsvinger te ondersteunen), en dan de stoot lateraal af te buigen.
  • Lou- Om de elleboog vast te klemmen voor een betere controle over je tegenstander.
  • Choi- Om de inkomende stoten naar buiten toe te drukken of in combinatie met je eigen stoten mee te trekken.
  • Kwa-To hang of blokkeer naar boven om de tegenstanders stoten van een lagere naar een hogere positie te verplaatsen.
  • Diu- Om de "mantishaak" met zachte energie te gebruiken om de aanval te blokkeren en te onderscheppen.
  • Beng-Als hij offensief van een hoge positie naar beneden valt of laat neerdalen, zoals bij een backfist.
  • Jim- Soot
  • Lim- Om stoten te gebruiken om contact te maken met een aanval, houd je dan aan de arm van je tegenstander vast met behulp van je gevoeligheid, zodat je deze in een val mee kan nemen.
  • Tip- Om het gat te sluiten.
  • Kao- Om op je tegenstander te leunen nadat je aanvalt, zodat je hem kan gooien of hem buiten balans kan zetten.
  • Shim- Om te ontwijken of een aanval te vermijden door middel van superieur voetwerk.
  • Teng na- Om te springen of gebruik te maken van snelle beenbewegingen om een ​​hoge schop te bewerkstelligen, vermijd een veeg of draai weg van een aanval.

Gemeenschappelijke defensietechniek

Als u een beginner bent, kunt u wellicht de subtiliteit van de 12 zoekwoorden niet meteen begrijpen, maar als u eenmaal tijd in uw training hebt geïnvesteerd, ziet u hoe u de concepten kunt gebruiken om krachtige en effectieve combinaties te creëren. Bijvoorbeeld, de eerste drie zoekwoorden, ou-lou-choi, weerspiegelen een gemeenschappelijke defensietechniek die in bijna alle noordelijke sprinkhaan stijlen wordt gebruikt. Terwijl je tegenstander aanvalt met een handstoot, buig je zijn pols met een sprinkhaan hand en neem dan onmiddellijk de controle over zijn elleboog met je andere hand. Je eindigt door hem uit balans te krijgen en in je tegenaanval mee te nemen.

Dit logische systeem van kung fu illustreert het combineren van bestaande systemen met combinatieve principes die uit de natuur zijn overgenomen. Het resultaat is dan aangepast aan de behoeften en doelstellingen van een vechtsporter.

(Mark Cheng is een traditionele Chinese-medicijn arts en martial arts onderzoeker gevestigd in West Los Angeles.)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws