De kunst in Vechtsport & Kyokushin Karate - Vechtsport Info
Home / Columns / De kunst in Vechtsport & Kyokushin Karate

De kunst in Vechtsport & Kyokushin Karate

De kunst in Vechtsporten & Kyokushin Karate, volgens Sensei Fogarasi

Terwijl wij de basics trainden, met de focus in de klas op schoppen, waren wij allemaal in lijn met Sensei Fogarasi die de verschillende trappen voordeed, en met kiai zou uitvoeren! Toen we Yoko-geri bereiken, begon Sensei Fogarasi ons van de zijlijn te corrigeren op vorm en techniek. Ik deed mee aan een KWU seminar met Sensei Fogarasi, en vertel u graag over mijn bevindingen, en opgedane ervaringen tijdens het seminar.De kunst in Vechtsporten & Kyokushin Karate, volgens Sensei Fogarasi

Kunst in vechtsporten

Sensei demonstreert en zijn kick zijn een fenomenaal iets om van te getuigen. Zijn precisie en techniek zijn ongelooflijk! De zijsschop (Mawashageri) kan een moeilijke trap zijn om uit te voeren, als u niet de juiste flexibiliteit hebt, of techniek en vorm. Ons werd verteld om de knie voorop omhoog te halen, het steunende been iets te buigen, aan de bal van de voet te draaien en het been te verlengen en terug te trekken. Het doel is om te leren hoe je het been goed kan strekken, wat de eerste stap is en zal helpen voor de goede uitvoering van de trap.

Hij legt uit om het te oefenen, als de knie in de hoge stand staat, kun je de knie pakken en de knie zo hoog mogelijk verhogen en het lichaam rechtop houden. In deze positie werk je op je evenwicht, wat in alle kansen van vitaal belang is.

Hij legt ook uit dat er verschillende manieren zijn om een ​​trap uit te voeren. In kumite hoeft u niet zo gefocust te zijn op hoe de trap er uit ziet, maar tijdens kata en kihon moet u echt op het getrainde werken, omdat het de techniek ontwikkelt, zodat u het natuurlijk goed doet als u vecht.

Kyokushin is een krijgskunst

Sensei Fogarasi zegt dan iets dat me echt heeft laten nadenken. Ik parafraseer, hij zei dat “Kyokushin een krijgskunst is”, en dat als het kunst is je het er goed uit moet laten zien. Net als elke kunst, of het nu gaat om schilderen of boetseren gaat, is er veel focus op hoe het eruit ziet. Karate zou niet anders moeten zijn. Er is iets mooi over een techniek of een trap die precies wordt uitgevoerd. ‘En zoals ik al zei, wanneer Sensei Fogarasi schopt, ben je in ontzag genomen, zoals het is als een foto die tot leven komt. “Zoals elk kunstvorm, moet u erop werken om het te perfectioneren. Het maakt het mooier en esthetisch aangenaam voor het oog. Zie jezelf vanuit alle hoeken, alsof je een sculptuur creëert. Wis de onvolkomenheden weg. Het zit hem in de details.”

Kyokushin is een vechtsport, en net als kunst moet je het goed laten zien

Zoals de meeste lessen die hij op ons voordoet in de dojo, vertelt hij ons hoe het van toepassing is op het leven. Alles wat we in het leven doen, moeten we proberen om genade en precisie te verkrijgen, waardoor de taak beter wordt uitgevoerd en u er zelfverzekerd van zult zijn. Ook moeten we trots zijn op de resultaten die we bereiken. Als u aan iets hebt gewerkt en u trots bent op uw prestatie, wees niet bang om de resultaten te tonen.

De kunst in Vechtsporten & Kyokushin Karate, volgens Sensei Fogarasi

En hij heeft gelijk. Als u een masteropleiding hebt in iets, of vakkundig bent in iets, willen mensen de tijd laten zien die zij hebben doorgebracht om dit te vervolmaken. Maar vaak, in vechtsporten en andere lichaamsbewegingsscholen, als een persoon een foto plaatst, wordt het beschouwd als arrogant. Het zou niet zo moeten zijn. Wees trots op de prestaties die u doet en inspireer anderen om het ook te bereiken.

Nadat ik thuis kwam, begon ik te zoeken naar referenties naar de kunst in de vechtkunsten. Ik was erg geschokt om er bijna niets te vinden. We bestuderen allemaal krijgskunst, maar er wordt weinig aandacht besteed aan het kunstgedeelte. Zoals de definitie van kunst staat, is het “de uitdrukking of toepassing van menselijke creatieve vaardigheden en verbeelding”, en dus moet uiteraard een groot deel van je eigen “Vecht “Kunst” zijn.

Net als elk kunstvorm, moet u werken aan het perfectioneren. Nogmaals, ik ben eraan herinnerd hoe gelukkig ik ben een dojo te mogen trainen met een instructeur die de ware essentie van Budo omvat. Iemand die naar alle invalshoeken kijkt, van de vechtende kant naar de filosofische kant, aan de kunstzijde. Iemand die ik kan bewonderen.

Bijdrage: Karel Langereis (5e Dan)

 

Bekijk ook

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Zoon bokslegende Manny Pacquiao blijft verliezen

Zwarte schaap? Zoon bokslegende blijft verliezen (video)

Ik ben constant aan het trainen

‘Badr als gezamenlijke vijand!’ Overeem over trainen voor gevecht met aartsrivaal

Alistair Overeem maakt zich op voor zijn debuut bij Glory Kickboxing op 8 oktober tegen legende Badr Hari.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page