Krav Maga: Meest effectief voor zelfverdediging - Vechtsport Info
Home / Columns / Krav Maga: Meest effectief voor zelfverdediging

Krav Maga: Meest effectief voor zelfverdediging

Krav Maga: Een van de meest effectieve Vechtsporten voor zelfverdediging

Krav Maga is afkomstig uit Israël, volledig gericht op zijn toepassingen in het echte leven, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om elke aanval op te heffen met zowel de aanval als de verdediging. Als hybride vechtsport combineert het boksen, judo, aikido en jujitsu tactische middelen om een ​​einde te maken aan de confrontatie, soms zo snel als men kan zeggen ‘Israël Defence Forces’ (waar het wordt geleerd). Krav Maga is beschouwd als een van de meest effectieve vechtsporten in zelfverdediging.

Hoe het allemaal begon

Op de vroege leeftijd groeide Imi Lichtenfeld op in Bratislava, Slowakije, en stond bloot aan combinatiesport en zelfverdediging, aangezien zijn vader de hoofdinspecteur was in de politiebond van Bratislava. In zijn jeugd bracht Lichtenfeld een meerderheid van zijn tijd door in zijn vader’s gym. Het was hier, dat hij trainde en zijn vaardigheden in boksen, worstelen en gymnastiek compleet maakte. Hij ging uiteindelijk enkele kampioenschappen op nationaal en internationaal niveau aan. Lichtenfeld zou later in zijn leven gebruik maken van deze vaardigheden in het ontwikkelen van een van de meest beroemdste hybride vechtsporten.

De opkomst van antisemitische rellen die de straten van Bratislava, Tsjechoslowakije in de jaren 1930 ondervonden, diende als extra druk op de reis van de ontwikkeling van Krav Maga. Op dat moment heeft Lichtenfeld zich in de voorhoede geplaatst. Hij heeft een groep samengebracht die de buurten zou helpen verdedigen tegen hen die door antisemitisch tuig werden aangevallen.

Bestaande uit joodse boksers en worstelaars, zoals hij zelf, leidde hij deze groep naar voren tegen de nationale socialistische partij. Hij realiseerde zich later dat de vaardigheden die hij had in dergelijke competitieve sporten zoals boksen en worstelen, niet zo praktisch kon worden toegepast als hij in de echte wereld had gehoopt. Als het gaat om het real-life street fighting, waren er geen regels en richtlijnen die iedereen respecteerde. Er was alleen brutaliteit en hard geweld.

Vanaf deze plotselinge realisatie begon Lichtenfeld de jaren door te brengen om nieuwe technieken te herzien en te ontwikkelen. De technieken zouden later transformeren in Krav Maga. Met de nadruk op de praktische aspecten van zelfverdediging en gevecht verliet hij Europa en sluit hij zich aan bij de paramilitaire organisatie van Israël. Hij werd lid van de organisatie om joodse vluchtelingen te beschermen. Hier bleef hij de vaardigheden, kennis en technieken verder verfijnen die alle bedreigingen met de minste inspanning neutraliseerden.

Verdedig jezelf

Mensen vertalen het woord ‘Krav Maga’ uit het Hebreeuws, wat betekent ‘contactbestrijding’. Uit zijn geschiedenis en oorsprong is Krav Maga nog voor gevechten ingezet. In feite is het gebruik ervan altijd gericht om te leren hoe het beste confrontatie kan worden vermeden. De meeste technieken en principes die men volgens Lichtenfeld moest aanleren, moesten zo snel mogelijk een gevecht beëindigen. Alsof alle pogingen te voorkomen, en nutteloos bleken. Vanwege zijn pragmatische aard zijn er geen regels en beperkingen in ‘hoe te vechten’. Net zoals hij ooit in zijn jeugd, in de straten tegen kwam, alles mag.

Vergeleken met andere takken van vechtsporten, is Krav Maga niet afhankelijk van een vooraf ingestelde routine van aanvallen. In plaats daarvan vertrouwt men op het op het idee van retzev, wat voortdurende beweging betekent. In plaats van eerst te verdedigen en vervolgens er in te gaan voor de aanval, leren ze je tegelijkertijd te doen.

Om de aanvaller zo snel mogelijk te laten vallen, is de combinatie van een defensieve beweging met een andere offensieve beweging de sleutel tot ‘survival’. Bijvoorbeeld, als er een aanvaller is die je keel of schouder raakt, is het beste om een aanval af te slaan een tegenaanval naar de ogen, keel, lies, benen, enz van je tegenstander te doen.

Krav Maga in Wapenbestrijding

Hoewel voortdurende verdediging tegen aanvallen nuttig is, kan het alleen de moeite waard zijn om te doen als je weet waar je moet slaan. Om deze reden zorgt Krav Maga ervoor u te leren hoe u op gebieden met zachte weefsels en drukpunten slaat. Veel plekken om op te richten zijn plaatsen die veel mensen hebben beschouwd als ‘goedkoop’ en niet sportief. Maar zoals eerder vermeld, is het niet de bedoeling om een ​​etiquette te bestrijden. Het is gewoon simpelweg een aanvaller die erop komt om mogelijk je leven te beëindigen.

Er zijn veel situaties waar mensen worden geconfronteerd met geweren en messen. Zo leren ze je hoe je je voeten moet laten denken en omliggende voorwerpen te gebruiken als wapens om de aanvaller te neutraliseren. Daarnaast heeft Lichtenfeld tijdens zijn tijd in Israël militaire training voor soldaten opgezet om ervoor te zorgen dat zij als Krav Maga-beoefenaars trainen in het gebruik van wapenbestrijding. En dus begrijpen hoe je een mes of geweer kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je aanvaller blijft liggen.

Bekijk ook

Logan Paul tekent bij UFC-moederbedrijf WME, overstap naar MMA nadert?

Paul flirt al lang met een overstap naar MMA

AFGELAST! UFC annuleert titelgevecht Amanda Nunes

De beste vrouwelijke vechter in de UFC, zal nog wat langer moeten wachten op de volgende verdediging van

⚠️ Waarschuwing voor Conor McGregor: ‘Botten genezen slecht’

Conor McGregor hoopt voor de vierde keer tegen Dustin Poirier te vechten.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page