Home / Columns / Kickbokser Tarik Khbabez: Gevaar voor Rico, Jamal en de rest?

Kickbokser Tarik Khbabez: Gevaar voor Rico, Jamal en de rest?

Kickbokser Tarik Khbabez: Gevaar voor Rico, Jamal en de rest?

Zaterdag boekte zwaargewicht kickbokser Tarik Khbabez een zwaar bevochten winst tegen Anderson Silva.

In een bloedstollende wedstrijd die de boeken in gaat als een van de meest slopende in de kickboks geschiedenis, liet Khbabez zien tot de absolute wereldwijde top te behoren onder de kickboksers. De Marokkaans-Nederlandse top vechter lijkt niet te stuiten in zijn zegereeks bij ONE Championship.

De kickboks liefhebbers zaten op het puntje van hun stoel terwijl Khbabez de ex-GLORY kickbokser Silva vakkundig sloopte, gezegd moet worden dat Silva flink tegenstand bood, maar niet opgewassen was tegen de kracht van Khbabez. Op social media kwamen al snel de tongen los en werd Khbabez benoemd als de meest gevaarlijke kickbokser op het moment.

Groten namen verslagen

Khbabez fans zijn er dan ook van overtuigd dat hij collega zwaargewicht kickboksers zoals een Jamal Ben Saddik, Badr Hari en zelfs GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven zou kunnen verslaan. Op zich is dit niet ondenkbaar en zou dat ongetwijfeld een spektakel geven van jewelste.

Even wat feiten op een rij, Khbabez is ongeslagen bij ONE Championship, tweevoudig wereldkampioen bij SUPERKOMBAT, versloeg kickboksers van formaat zoals Alain Ngalani, Ibrahim El Bouni, en Andrei Stoica bij ONE. Khbabez is een geduldige vechter, vecht strategisch en heeft nog echt de hongerige ‘ik wil alles winnen” mentaliteit.

Vechten onder extreme omstandigheden

Het gevecht tegen Silva zaterdag word uitgevochten met MMA-handscheoen van 4 OZ, voor de leken die niet weten wat dit inhoudt kort uitleg. Bokshandschoen zijn in wedstrijden veelal 10 OZ, wat inhoudt dat deze beter bescherming bieden. MMA-handschoenen komen dichtbij het blote vuist vechten, hierdoor komen de stoten extra hard aan.

ZIE OOK>> Tarik Khbabez sloopt Anderson Silva

Khbabez is dus gewend aan extreme omstandigheden in kickboks wedstrijden, maar zijn de potentiële tegenstanders dit ook is de vraag, of durven deze het wel aan om tegen Khbabez de ring te betreden. De fans weten het zeker, Tarik Khbabez is een gevaar voor Rico, Jamal en de rest, nu zou het nog mooi zijn als dit in de praktijk bewezen wordt.

Gast column door: Leon de Ruiter

Bekijk ook

VIDEO: Lastig ventje valt bokslegende Mike Tyson lastig

Bokslegende Mike Tyson wilde wat aandacht besteden aan zijn fans en bezocht het beroemde Venice ...

BRIEF: GLORY Kickboxing stelt vechters gerust ‘alles komt goed’

Pierre Andurand (L) en Scott Rudmann (R) Foto GLORY Na een lange stilte laat GLORY ...

Top MMA vechter ronselt GLORY vechters voor ONE Championship

Zwaargewicht MMA-vechter Arjan Bhullar probeert Glory kickboksers te rekruteren voor ONE Championship. Arjan Bhullar, die ...