Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten - Vechtsport Info
Home / Columns / Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten

Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten

Het kickboksen in Nederland heeft een gigantische groei doorgemaakt de afgelopen jaren, echter is een nog een verwante vechtsport die flink aan populariteit wint. Het Muay Thai in Nederland begint een aardig stap voorwaarts te maken, experts zoals een Duran Ebren is een van de personen die het Muay Thai op de kaart zetten in Nederland.

Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten

Internationale potentie

Bij de jeugd komt het Muay Thai, niet te verwarren met het kickboksen wat zijn oorsprong o.a. heeft in de Verenigde Staten ook steeds meer in trek. Er lopen dan ook een groot aantal talenten rond die zelfs in Thailand flink aan de weg timmeren. Ook doet de IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) een flinke duit in het zakje door grote internationale toernooien voor de jeugd te organiseren.

83 landen

Dit jaar organiseert de  IFMA Muay Thai World Championship een jeugd toernooi wat wordt gehouden van 2 tot 10 augustus in Bangkok. Het evenement vindt plaats in het Nimibutr Stadium, na FISU Uni Worlds in juli in het Hard Rock Hotel in Pattaya een van de grootste Muay Thai events. Maar liefst 83 nationale teams hebben zich kandidaat gesteld om mee te dingen naar medailles. Als gevolg hiervan is het aanstaande evenement de “grootste bijeenkomst van jonge atleten tot nu toe”, meldde de internationale federatie van Muaythai Amateur.

Het laat onverlet te zeggen da het Muay Thai goed op weg is, een inhaalslag tegenover het kickboksen is ver weg en zeker niet het doel wat de Muay Thai organisaties nastreven. Al met al goed om te zien dat ook de traditionele vechtsporten hun voet afdruk blijven zetten, vooral bij de jeugd.

Bekijk ook

Idioot gooit handgranaat na klappen van bokser (video)

Wat een idioot gedrag

Rico Verhoeven: ‘Jake Paul heeft ballen en is verfrissend’ (video)

Rico Verhoeven, Glory kickbokskampioen is fan van Jake Paul.

‘Natte scheet!’ McGregor gaat los op UFC-veteraan

Conor McGregor gaat weer eens los

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page