Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten Columns
Columns

Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten

Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten

Kickboksen groeit in Nederland maar laten wij het Muay Thai niet vergeten

Internationale potentie

Bij de jeugd komt het Muay Thai, niet te verwarren met het kickboksen wat zijn oorsprong o.a. heeft in de Verenigde Staten ook steeds meer in trek. Er lopen dan ook een groot aantal talenten rond die zelfs in Thailand flink aan de weg timmeren. Ook doet de IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) een flinke duit in het zakje door grote internationale toernooien voor de jeugd te organiseren.

83 landen

Dit jaar organiseert de IFMA Muay Thai World Championship een jeugd toernooi wat wordt gehouden van 2 tot 10 augustus in Bangkok. Het evenement vindt plaats in het Nimibutr Stadium, na FISU Uni Worlds in juli in het Hard Rock Hotel in Pattaya een van de grootste Muay Thai events. Maar liefst 83 nationale teams hebben zich kandidaat gesteld om mee te dingen naar medailles. Als gevolg hiervan is het aanstaande evenement de "grootste bijeenkomst van jonge atleten tot nu toe", meldde de internationale federatie van Muaythai Amateur.

Het laat onverlet te zeggen da het Muay Thai goed op weg is, een inhaalslag tegenover het kickboksen is ver weg en zeker niet het doel wat de Muay Thai organisaties nastreven. Al met al goed om te zien dat ook de traditionele vechtsporten hun voet afdruk blijven zetten, vooral bij de jeugd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws