Is Cardio Kickboksen ook een echte vechtsport? Columns
Columns

Is Cardio Kickboksen ook een echte vechtsport?

Is Cardio Kickboksen ook een echte vechtsport?

Kun je Cardio Kickboksen gebruiken in de praktijk?

De combinatie van cardio fitness en de vechtsporten is een onoverkomelijk feit in de vechtsportindustrie. De populariteit van dergelijke programma's heeft de publieke opinie en participatie sterk bevorderd. Helaas, ondanks de positieve aspecten van de krijgskunst fitness trend, heeft het ook een aantal potentieel gevaarlijke bijwerkingen geproduceerd.

Als u een van de infomercials voor vechtsport fitness systemen bekijkt, ziet u altijd interviews met mensen die succesvol zijn en de verplichte voor- en na-foto's die getuigen van verbeterde gezondheid en vertrouwen. U hoort echter soms ook opmerkingen zoals: "Dankzij dit programma kan ik mezelf nu in een zelfverdediging situatie weren". Maar is dat wel zo? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld.

Is Cardio Kickboksen ook een echte vechtsport?

Zelfvertrouwen vergroten

Hoewel het bemoedigend is om te zien hoe deze programma's het zelfvertrouwen van een persoon kunnen vergroten, is er een enorm verschil tussen vertrouwen in de eigenlijke vaardigheid van zelfverdediging en valse vertrouwen in de bewegingen van een oefenprogramma dat alleen lijkt op een feitelijke vechttechniek. Met andere woorden door alleen schaduwboksen, losse trappen in de lucht wordt je nog geen doorgewinterde vechtsporter.

Er is vastgesteld dat de beste manier om je fitnessvoordelen te maximaliseren zonder je defensieve vaardigheden in gevaar te brengen, is om je oefenroutines op zelfverdediging te baseren. Op deze manier is uw training consistent en kan u precies dezelfde motorische vaardigheden gebruiken voor beide activiteiten. Deze synergie helpt ook de vorm en de resulterende functie van uw techniek te verfijnen. Door al je bewegingen te betrekken naar realistische zelfverdediging, vind je het ook veel makkelijker om gefocust te blijven en gemotiveerd te zijn in je fitness training.

Ruzie op straat en nu?

Elke vechtsporter is in zijn achterhoofd voorbereid op een aanval, het maakt niet uit waar. Immers wordt er niet voor niks op getraind in de betere sportscholen. Op incasseren, echt contact en bovenal het bouwen aan zelfvertrouwen wat hel belangrijk is. Bij Cardio vechtsporten traint men vaak alleen op techniek. Het enige contact met een ander persoon is wellicht iemand die stootpads vasthoudt dat is het dan. Er is dus wel degelijk een verschil tussen echt vechten en soft trainen. Om de cardio fitness mensen niet alle moed in de schoenen te laten zakken onderstaand wat tips uit de praktijk die wellicht kunnen helpen van een cardio vechtsporter een echte vechter te maken.

  • Pas je stootbewegingen aan op praktische zelfverdediging
  • Focus op praktische bewegingen die kunnen worden gedaan in gewone kleding.
  • Het ontwikkelen van cardiovasculaire fitness vereist natuurlijk dat je constant beweegt, ook goed voor de praktijk en het ontwijken van stoten en trappen.
  • Voeg andere nuttige bewegingen toe aan uw routines.
  • Voel u vrij om uw fitness routines te wijzigen om realistische straattechnieken te benadrukken.
  • Wees niet tevreden met het uitvoeren van slordige of halfhartige technieken.
  • Loop eens een normale sportschool binnen en doe mee met praktijklessen zoals sparren
  • Integreer praktische mondelinge vaardigheden om krachtbewegingen te ontwikkelen en ademhalen te ontwikkelen.
  • Leer het fysiologische potentieel van elke beweging te identificeren, herkennen en gebruiken.

Geen garantie voor succes

Bovenstaande tips zijn geen garantie voor succes of het goed kunnen verweren in een echt gevecht. Echter als men al aan cardio vechtsport doet, waarom dan niet simpel een echte sportschool in lopen. Maak er een gezonde mix van, beter dubbel leren dan ongemakkelijk verweren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws