In gesprek met Global Fight Center: ‘marktplaats voor vechters en organisaties’ – Vechtsport Info
Home / Columns / In gesprek met Global Fight Center: ‘marktplaats voor vechters en organisaties’

In gesprek met Global Fight Center: ‘marktplaats voor vechters en organisaties’

In gesprek met Global Fight Center: 'Marktplaats voor vechters en organisaties'

Enige tijd geleden werd mijn aandacht getrokken door een nieuw initiatief binnen de Nederlandse vechtsportwereld. Een ware ‘Marktplaats’ voor vechters en organisaties bleek te zijn ontstaan, het leek mij dan ook hoog tijd voor een nader onderzoek.

Sprekend met de Global Fight Center organisatie werd het mij al snel duidelijk dat het zich hier om een initiatief gaat wat de vechtsport op een positieve manier hoog in het vaandel heeft staan. En waar men vraag en aanbod in de vorm van een soort vechters marktplaats bij elkaar wil brengen.

“Opgegroeid in de tijd van PRIDE FC en K-1 begon onze liefde voor de vechtsport al vroeg. Sommige van ons hebben recreatief kickboksen en mma gedaan, één compagnon **aantal* kickboks partijen gedraaid. Naarmate de jaren verstreken werd de vechtsport steeds populairder en kwamen er meer organisaties en vechters bij. ” Zegt een van de initiatief nemers.

“Ook werd de vechtsport beetje bij beetje meer maatschappelijk geaccepteerd. Vandaag de dag zijn er heel veel organisaties en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ook was de publieke opinie omtrent vechtsport wat de negatieve kant opgegaan door bepaalde gebeurtenissen. Daarnaast horen wij van organisaties dat ze veel problemen hebben met score validatie. Thaise vechters die een 152-0 record opgeven, wat natuurlijk niet echt eerlijk is omdat sommige al vanaf hun 3e levensjaar wedstrijden doen. Die score legimiteit mist soms ook echt in de vechtsport. We hadden het gevoel dat er wat ontbreekt in deze sport. ”

Er heerst chaos in de hele vechtsportwereld

“Terwijl de populairiteit qua beoefenaars alsmaar stijgt. Des te meer reden om hier eenheid in te creeeren zoals dat ook bij andere topsporten het geval is. Want laten we wel wezen…Vechtsport staat gelijk, al dan niet meer, aan topsport als voetbal, wielrennen, zwemmen en andere populaire sporten. Dus de vechtsport verdiend ook een nog groter platform alsmede een positieve publieke opinie. Tijd om het stigma rondom de vechtsport te doorbreken. ”

“Om dit te bereiken is er structuur en organisatie nodig. Zodoende kwamen wij op het idee om met Global Fight Center een centrale plek te creeren waar vechters, trainers, organisaties en liefhebbers van de sport samenkomen. Een plek waar vechters en trainers hun eigen curriculum vitae hebben. Waar vechters hun scores, statistieken en highlights op een profiel kwijt kunnen. Waar vechters benaderd kunnen worden door organisaties voor evenementen maar ook voor bijvoorbeeld seminars. Je kan je op deze site volledig ontplooien als atleet en contacten opbouwen om je vechtsport carriere in de lift te krijgen. Trainers die hun complete team erop kunnen plaatsen en zodoende gemakkelijk in contact kunnen komen met andere trainers en sportscholen om zo toekomstige tegenstanders te vinden. ”

Compleet platform

“Onze visie is om met Global Fight Center in de toekomst de meest complete database voor vechters en organisaties te worden, met de main focus op kickboksen en MMA, maar je kunt je ook inschrijven wanneer je boksen, judo, taekwando of andere vechtsporten beoefend! Je praat dan alleen in Nederland al over duizenden vechtsporters die aan wedstrijden meedoen. Tel daar Belgie, Duitsland en Frankrijk alleen al bij op en je komt op hele grote aantallen. Nederland heeft een grote invloed in de vechtsport, met name in het kickboksen en daarom is het ook niet meer dan logisch dat een platform als Global Fight Center hier ontstaat. ”

“Het zou fantastisch zijn als we al die vechters op één centrale plek bij elkaar kunnen krijgen, dit brengt eenheid in de sport en in de organisatie. Dit zal geen één beoefenaar, kenner of liefhebber van de sport ontkennen. Denk daarbij dan nog eens aan alle mogelijkheden die zo’n autoriteit als Global Fight Center voor organisaties met zich mee zal brengen. Uitvallers bij partijen kunnen snel vervangen worden door een nieuwe vechter omdat er door organisaties snel en doelgericht binnen de database naar vervangers gezocht kan worden. ”

Vechters database

“Met een simpele klik op de knop kunnen vechters benaderd worden door organisaties. Organisaties die gala’s organiseren kunnen gemakkelijk alle vechters statistieken uit de database halen en deze bij aanvang van de partijen aan het publiek laten zien. Vechters kunnen gemakkelijk benaderd worden door instellingen om seminars te geven. Ook willen een score validatie systeem opzetten waarbij fight records gevalideerd zijn voor meer transparantie en eerlijkheid in de sport. ”

“Daarnaast willen wij met Global Fight Center meehelpen aan de publieke opinie omtrent de vechtsport. Door meer transparantie en organisatie te laten zien accepteert de grote massa ook sneller dat het oprecht net zo’n topsport is als andere populaire sporten. ”

Positiviteit

“Maar je krijgt natuurlijk niet van de ene op de andere dag alle vechters verzameld op een website. We zijn bezig met een netwerk op te bouwen binnen de vechtsportwereld. We moeten mensen laten wennen aan het idee door het concept goed uit te leggen. We horen eigenlijk alleen maar positieve geluiden wat ook logisch is, want dit concept zal de vechtsport alleen maar goed doen. ”

“Daarom zijn we bezig met sportscholen te bezoeken en daar een praatje te maken om zo iedereen aan het idee te laten wennen. Daarnaast bestaat ons team ook uit een aantal internet marketeers en zijn we actief bezig om onze social media kanalen op te bouwen. Dus de komende tijd gaan jullie nog veel meer van ons zien en horen!

Bijdrage door correspondent K. El Mansouri

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page