Corona crisis doodsteek voor het kickboksen in Nederland – Vechtsport Info
Home / Columns / Corona crisis doodsteek voor het kickboksen in Nederland

Corona crisis doodsteek voor het kickboksen in Nederland

Corona crisis doodsteek voor het kickboksen in Nederland

Het heeft er alles schijn van dat de coronacrisis wel eens de doodsteek zal kunnen zijn voor het kickboksen in Nederland. En voor de contact sport in het algemeen.

Terwijl ik deze column met tegenzin schrijf wil ik toch reëel blijven. Met de nieuwe anti corona maatregelen en de bekend gemaakte protocollen van de Vechtsportautoriteit, zakte mij de moed in de schoenen.

We mogen straks wel naar binnen om te trainen, maar voor volwassen geldt 1.5 meter afstand. Dit betekent niet sparren met een trainingspartner. En laten wij eerlijk zijn daar gaan de ‘die hard’ kickboksers, boksers en andere vechtsporters toch echt voor. Maar het gaat verder dan de sportschool.

Dan maar boksen

Neem het prof circuit in het kickboksen, wat gaat daarmee gebeuren. Wanneer mogen die weer? Enfusion kwam met een heel plan om vanaf september iets te gaan doen. Of ze de kans krijgen lijkt mij sterk. Anderen laten niets van zich horen en de lokale promotors blijven gedwongen stil, de mond gekneveld door onduidelijkheid.

Maar wat met die 65.000 mensen in ons land die kickboksen. En met de wedstrijdvechters die bij Enfusion en GLORY Kickboxing in de ring staan? Eerder dan ergens ver in 2021 zal er geen prof kickboks wedstrijd met publiek zijn. Alhoewel met sponsoren het toch mogelijk moet zijn studio gevechten te houden.

Buitenland een optie

Als dat niet gebeurt dan zullen de kickboksers die er van moeten leven een andere kant op moeten kijken. Diverse schijnen al naar andere vechtsporten te kijken zoals boksen en MMA. Deze sporten worden in het buitenland gewoon gevoerd zij het met voorzorgsmaatregelen.

Als het kickboksen in Nederland verdwijnt en dan met name de events, worden we terug geworpen in de donkere tijden. En zoals een trainer opperde, “dan verliezen we een hele generatie kickboksers.” Laten we het hopen van niet en dat deze column volgend jaar of eerder niet relevant zal zijn. OSU!

Bijdrage: Een kickboks liefhebber

Bekijk ook

Verraadt van Macho Man Randy Savage Zorgde Voor carrière Switch Jerry Lawler

De spanning was echter zo hoog dat er niet langer genoeg ruimte meer was voor beiden

McGregor zegt zoontje (3) kind terug te slaan, boze reacties ouders

Conor McGregor ligt onder vuur door een video die hij online plaatste

🎥 MMA-debuut topbokser Claressa Shields op 10 juni

Shields topbokser en de regerend WBC en WBO licht middengewicht kampioen, is klaar voor haar eerste MMA-wedstrijd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page