Column: Nederland is een MMA wereldkampioen rijker, maar wie wacht hem op? – Vechtsport Info
Home / Columns / Column: Nederland is een MMA wereldkampioen rijker, maar wie wacht hem op?

Column: Nederland is een MMA wereldkampioen rijker, maar wie wacht hem op?

Gisteravond 26 mei werd er een stukje geschiedenis geschreven in Londen tijdens het 200ste evenement van de MMA Bellator organisatie. In een toernooi waar keihard gestreden werd door diverse grote namen in de MMA-wereld, neemt Gegard Mousasi de wereldtitel mee naar huis die hij won door Rafael Carvalho te verslaan. Een echte top prestatie want vergis u niet, het is niet een kwestie van even de kooi instappen een paar raken slapen of trappen uitdelen en hoppa de winst zit in de zak. Nee er wordt wel degelijk een top prestatie verwacht met een dito voorbereiding en training vooraf.

Die rondjes in de kooi lijken soms wel uren te duren

Een ieder die wel eens in een MMA kooi heeft gestreden zal het kunnen beamen, de rondes kunnen soms wel uren lijken in plaats van minuten, zeker als men knockout is gegaan. Ga er maar eens aanstaan tegen een minstens net zo goed getrainde tegenstander, die je als het tegenzit ook nog mee neemt naar het canvas om op de grond te krachten te meten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen met snelle KO’s van zelfs 11 seconden zoals gisteren tijdens Bellator, en ook Gegard deed er niet al te lang over zijn tegenstander in de eerste ronde te verslaan, maar wat volgt er nu?

Column: Nederland is een MMA wereldkampioen rijker, maar wie wacht hem op?

Te weinig aandacht voor de ware kampioenen

Al jaren wordt er door diverse partijen gestreden de vechtsporten meer mainstream te krijgen, met andere worden geaccepteerd te krijgen bij een brede groep. Bij het kickboksen is dit een goede weg ingezet met een Rico Verhoeven als boegbeeld, zeg nou zelf de ideale schoonzoon die ook nog eens een goed robbertje kan vechten. Echter bij het MMA waar toch ook een groot aantal Nederlandse vechters succesvol zijn lijkt men wat achter te lopen, als een Gokhan Saki, Alistair Overeem, Denise Kielholtz of een Germaine de Randamie een succes boekt wordt dit vaak afgedaan met een kattebelletje in de pers.

Heeft men dan niets geleerd van de tijden met de K-1?

In de hoogtijdagen van de K-1 vochten er grote namen in Japan, Ernsto Hoost, Remy Bonjasky, Badr Hari en vele meer. Deze boekten het ene na het andere succes, in Japan wereldberoemd maar als men terugkeerde naar Nederland gewoon een burger net als iedereen. Deze top vechters werden in ons eigen land gewoon over het hoofd gezien of genegeerd, je vraagt je af waarom? Nee geen uitbundige fans, grote schare filmploegen op het vliegveld nee niets van dat helaas. Vergelijk het eens met voetbal of een wielrenner die de tour wint dan staat men in de rij. Het blijft jammer dat men de vechtsport in Nederland nog steeds op een laag pitje heeft staan als het gaat om pers aandacht, de fans daarentegen niet, deze doen er alles aan hun favorite sporter te promoten.

Nieuwe MMA wereldkampioen en nu?

We gaven het al aan in de titel van dit artikel, Nederland is een MMA wereldkampioen rijker, maar wie wacht hem op? Een ding is zeker met de huidige real life serie over Bert Kops en zijn Gym in Amsterdam, waar Gegard Mousasi traint, is er zeker meer aandacht, of dat de mainstream media wakker zal schudden en onze kersverse kampioen de aandacht zal krijgen die hij verdiend valt te bezien. Wij kunnen alleen maar zeggen dat wij trots zijn dat er weer een wereldtitel naar Nederland komt, en laten wij de andere topper die op Bellator gisteren een mooi overwinning haalde, Costello van Steenis niet vergeten. Een waar talent die over niet al te lange tijd zelf met een wereldtitel aan de haal zal gaan. Van harte en op naar de volgende…..

Bekijk ook

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Ellende: Pech achtervolgt UFC-event van aankomende nacht

UFC Vegas 26 gaat door met een negen-wedstrijden-kaart.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page