Bokshandschoenen vol met steen tegenstander ernstig gewond! Columns
Columns

Bokshandschoenen vol met steen tegenstander ernstig gewond!

Bokshandschoenen vol met steen tegenstander ernstig gewond!

Bokser verbergt stenen in handschoenen maar tegenstander neemt wraak!

Het zal je maar gebeuren, je staat in de ring klaar om je tegenstander te verslaan, je verwacht een eerlijk gevecht maar dit blijkt alles behalve de waarheid te zijn. Controversie brak een paar jaar geleden uit in de bokswereld nadat voormalige weltergewicht wereldkampioen bokser Antonio Margarito geschorst werd omdat hij zijn wraps met gips te versterkte in wat veel mensen als van de meest schandelijke handelingen in het boksen noemen.

Op heterdaad betrapt

Na eerdere vermoedens en beschuldigingen van tegenstander, Miguel Cotto, werd Margarito voor zijn wedstrijd met Shane Mosley door Mosley's trainer op heterdaad betrapt terwijl hij zijn handen wikkelde. Mosley's trainer merkt op dat het gips poeder werd aangebracht op de wikkes zodat die verharden nadat het in aanraking zou komen met vocht.

Margarito's handen werden opnieuw verpakt en hij werd vervolgens geschorst voor een jaar na het Mosley-gevecht, dat een lichte straf lijkt, gezien de hoeveelheid schade die Miguel Cotto in hun eerste wedstrijd heeft geleden moge duidelijk zijn.

De ultieme wraak

In deze video van YouTube Boxing Legends TV, zien we hoe deze situatie een aantal jaren terug speelde en hoe Miguel Cotto terug kwam om wraak te nemen over zijn vermeende vals spelende tegenstander.

Cotto wilde wraak nemen en domineerde Margarito in hun tweede gevecht, waardoor de dokter dwong de strijd te stoppen vanwege de verwondingen van Margarito's rechteroog. Na de rematch zou Cotto grote gevechten hebben tegen jongens zoals Floyd Mayweather Jr., Sergio Martinez en Canelo Alvarez.

Gestopt met vechten

Margarito zou na het gevecht met Cotto terugtreden, maar zou later in 2016 terugkeren. De controverse met de gpisen handschoenen zullen altijd Margarito volgen en is reden om sommige van zijn eerdere carrière winsten te betwijfelen.

Miguel Ángel Cotto Vázquez (geboren 29 oktober 1980), bekend als Miguel Cotto, is een Puerto Ricaanse professionele bokser. Hij is een voormalige vijf keer wereldkampioen, en de eerste bokser uit Puerto Rico die wereldtitels heeft gewonnen in vier gewichtsklassen. Vanaf mei 2017 is Cotto gerangschikt als het derde beste licht middengewicht ter wereld door The Ring magazine, en vierde bij BoxRec. In 2007 en 2009 bereikte hij een piek met pound voor pound ranking van zevende door The Ring.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws