De beste vechtsport voor vrouwen Columns
Columns

De beste vechtsport voor vrouwen

De beste vechtsport voor vrouwen

Wat is de beste vechtsport voor vrouwen?

In onze sportschool komen regelmatig vrouwen en jonge dames met de vraag wat de "beste vechtsport voor vrouwen" is, of voor hen specifiek goed zou zijn? Een logische vraag maar vaak voorkomend uit het idee dat er verschillende vechtsporten specifiek voor mannen en vrouwen zijn. Maar dat is een vergissing, en komt voort uit het feit dat er allerlei rand vechtsporten zijn ontstaan zoals Tai Bo, Combat fitness etc. Daar zie je vaak veel mer vrouwen dan in de gemiddelde old school boks of karate school.

De beste vechtsport voor vrouwen

Kies wat bij je past

Ons team van vechtsport specialisten heeft een ruime ervaring in diverse vechtsporten en komen zelf uit de verschillende vechtsport disciplines. Het is een feit dat de old school sportscholen ietwat minder aantrekkelijk kunnen overkomen bij de gemiddelde vrouw die op zoek is naar een vechtsport. Echter schijn bedriegt en vaak zijn het juist de minder gepolijste vechtsport scholen waar men op haar plaats zou zijn. Reden, op deze sportscholen lopen vaak de beste vechters rond en kan men mee in het leer proces. Maar degene die zich laten leiden door gelikte douche ruimtes, een sauna en het liefst nog een nagelstudio in een gym, zijn daar niet op hun plek. Deze verwijzen wij dan ook naar de soft touch gym's, ga dan bij je lokale Basic Fit schaduw boks lessen volgen of zo iets.

Ik wil niet sparren, maar wel leren vechten?

Een recentelijk praktijkvoorbeeld was een jonge dame die onze sportschool binnenliep voor een introductie les. Alles ging goed tot het moment dat de leraar aangaf dat men de beschermende kleding aan moest trekken want er zou een sparring sessie volgen. De dame in kwestie zag dat niet zitten en liep zonder wat te zeggen de dojo uit. Toen de leraar haar vroeg wat er aan de hand was zei ze "ik wil niet sparren, maar wil wel leren vechten"? Tja, dat is het heikele punt, natuurlijk kunnen wij je leren vechten, echter als je niet weet wat je moet verwachten kan het effect totaal weg zijn als je bijvoorbeeld op straat wordt geconfronteerd met een brute aanval.

Het manwijf syndroom

Wat wij veelal doen is de vrouwen die vechtsport willen beoefenen bij ons een proef week aan te bieden, gratis en voor niks. Gewoon tussen de diverse mede studenten gaan staan, mee doen met judo, Jiu Jitsu, Karate of kickboksen. Dit helpt en men maakt vaak een keuze uit een van de disciplines waar wij les in geven. Op deze manier wordt de drempel ook lager, en zeg zelf niet elke vrouwelijke vechtsportster is een manwijf. Kies dus wijs en zoek een sportschool waar je even lekker jezelf kunt zijn, en door de verschillende vechtsporten te laveren, en te proberen. Je zult zien dat je echt iets vindt wat bij je past.

Bijdrage: Laurien ter Brake (Vechtsport Instructeur)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws