'UFC 303 wordt Conor McGregor's laatste gevecht' Alles of Niets Nieuws
Nieuws

'UFC 303 wordt Conor McGregor's laatste gevecht' Alles of Niets

'UFC 303 wordt Conor McGregor's laatste gevecht' Alles of Niets

Michael Chandler roept fans op om UFC 303 kaarten te kopen, want dit kan wel eens de laatste kans zijn om Conor McGregor in actie te zien.

Na maandenlange speculaties is het gevecht tussen Michael Chandler en Conor McGregor eindelijk gepland voor UFC 303 op 29 juni. Voor Chandler, voormalig Bellator lichtgewicht kampioen, is het een lange weg geweest.

Sinds hun gezamenlijke rol als coaches in The Ultimate Fighter 31 begin 2023, heeft hij te maken gehad met McGregor's problemen met het anti-dopingprogramma van de UFC en diens recente promotionele tour voor de remake van Road House.

Twijfels over McGregor's toewijding

Hoewel Chandler toegeeft dat hij zich afvroeg of het gevecht wel door zou gaan, twijfelt hij er nu niet aan dat McGregor op 29 juni zal verschijnen. "Misschien twijfel ik er wel aan of hij net zo hard traint als ik", zei Chandler in The MMA Hour. "Misschien betwijfel ik wel of hij het net zo serieus neemt als ik."

'UFC 303 wordt Conor McGregor's laatste gevecht' Alles of Niets
Conor Mcgregor (L) en Michael Chandler

Chandler erkent McGregor's reputatie om tegenstanders op korte termijn te laten afhaken en media-aandacht te genereren. "Maar wanneer het erop aankomt, Conor McGregor, the Mac is back. De grootste comeback in vechtsportgeschiedenis waar hij het al zo lang over heeft, staat nu op de planning. Hij heeft het contract getekend. De man zal verschijnen."

Kan McGregor terugkeren na blessure?

McGregor's terugkeer vindt bijna drie jaar plaats nadat hij een zware beenbreuk opliep in zijn laatste gevecht tegen Dustin Poirier in 2021. Het is een lange weg terug geweest voor de Ierse superster, wetende dat soort blessures vechters als Anderson Silva en Chris Weidman geknakt hebben.

Bovendien wordt McGregor twee weken na UFC 303 al 36, dus de tijd tikt.

Wordt UFC 303 McGregor's laatste gevecht?

Daarom gelooft Chandler dat UFC 303 hét gevecht is om naar uit te kijken. McGregor kan bewijzen dat hij echt terug is met een verbluffende prestatie, of hij verlaat wellicht voorgoed de octagon.

"Ik heb gezegd", aldus Chandler, "dat iedereen dit pay-per-view moet kopen, want er zullen twee dingen gebeuren. Ofwel slaagt Conor in zijn comeback en wordt het de grootste comeback in vechtsportgeschiedenis, ofwel ga ik er naartoe en demonteer ik hem volledig, en is dit misschien wel de laatste keer dat we Conor vechten zien."

Chandler benadrukt dat hij McGregor niet wil dwingen te stoppen, maar hij weet dat de voormalig tweevoudig kampioen er altijd trots op is geweest om tot de beste vechters ter wereld te behoren. Als McGregor dat niveau niet meer haalt, heeft hij wellicht geen reden meer om door te gaan na UFC 303.

Hoge atakes voor beide vechters

Het is misschien wel alles-of-niets voor McGregor op 29 juni, maar Chandler benadrukt dat de druk er ook voor hem flink op staat. "Ik kan niet verliezen van de man die drie jaar weg is geweest", zei Chandler.

"Ik kan niet verliezen van de man die is afgeschreven. Ik kan niet verliezen van de man die is opgegeven en op zijden lakens ligt op zijn Lamborghini-jacht. Aan die man kan ik niet verliezen. Dus er staat veel op het spel."

UFC 303 belooft een explosief gevecht te worden, met grote consequenties voor beide vechters.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws