Israëlische Bokser bespuugt Palestijnse protestanten: 'Spoorloos' Nieuws
Nieuws

Israëlische Bokser bespuugt Palestijnse protestanten: 'Spoorloos'

Israëlische Bokser bespuugt Palestijnse protestanten: 'Spoorloos'

Op zondag 28 april escaleerde een demonstratie op de campus van de Universiteit van Californië Los Angeles (UCLA). Waar duizenden pro-Palestijnse demonstranten en pro-Israëlische demonstranten met elkaar in conflict raakten.

Videobeelden tonen een man later geïdentificeerd als David Kaminsky een Israëlische bokser met de bijnaam "Leeuw van Zion" die scheldwoorden roept en naar Palestijnse demonstranten spuugt.

Kaminsky spoorloos op social media na online identificatie

Kaminsky, die ook eigenaar is van een boksschool in Los Angeles, werd snel herkend op social media. Naar verluidt heeft hij zowel zijn persoonlijke Instagram-account als het account van zijn boksschool gedeactiveerd.

Een andere Israëlische vechtsporter, MMA-vechter Haim Gozali, uitte op Telegram juist steun betuiging aan Kaminsky's acties. Gozali zelf staat momenteel in de schijnwerpers omdat hij de namen van journalisten op artilleriegranaten zou hebben geschreven die naar Gaza bestemd zijn.

Escalerende spanningen op UCLA campus

De confrontatie bij UCLA is niet op zichzelf staand. Eerder raakte rapper Blueface gewond tijdens een steekpartij in Kaminsky's sportschool. Beveiligingsbeelden suggereerden dat Kaminsky tussenbeide probeerde te komen, maar de aanvaller kon ontsnappen.

Los Angeles is niet de enige stad waar gewelddadige incidenten plaatsvinden rondom de Israëlisch-Palestijnse kwestie. In 2016 viel een groep MMA-vechters gelieerd aan een extreemrechtse organisatie demonstranten aan na de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws