Ngannou's mislukte boksuitstapje dwingt hem tot sportieve ommezwaai Nieuws
Nieuws

Ngannou's mislukte boksuitstapje dwingt hem tot sportieve ommezwaai

Ngannou's mislukte boksuitstapje dwingt hem tot sportieve ommezwaai

Voormalig UFC kampioen Francis Ngannou keert terug naar MMA! Na een uitstapje naar het boksen, zal hij het in september of oktober opnemen tegen PFL kampioen Renan Ferreira.

De aankondiging van Ngannou's terugkeer werd gedaan door de PFL zelf, na de brute TKO overwinning van Ferreira op Ryan Bader tijdens een uniek cross-promotie event tussen PFL en Bellator. Met zijn 21-seconden win verdiende Ferreira de "PFL Champion vs. Bellator Champion" Super Belt en de kans om tegen de voormalig UFC kampioen te vechten.

Na zijn overwinning daagde een gepassioneerde Ferreira Ngannou uit voor een gevecht, terwijl Ngannou zelf aanwezig was in het publiek. Tot teleurstelling van de fans en de organisatie verliet Ngannou echter vroegtijdig zijn plek, waardoor een face-off in de kooi en de bijbehorende opbouw naar het gevecht uitbleef.

Ngannou's mislukte boksuitstapje dwingt hem tot sportieve ommezwaai
Anthony Joshua stoot Francis Ngannou in het gezicht

Ferreira betreurde de gemiste promotiekans na Ngannou's afwezigheid bij de face-off. Interessant detail is dat Ngannou's contract met de PFL garandeert dat zijn tegenstanders minimaal $2 miljoen verdienen. Dit is een resultaat van Ngannou's onvrede over zijn financiële situatie bij de UFC.

Ngannou's mislukte boksavontuur twee nederlagen op rij

Ngannou maakte zijn boksdebuut in 2023 tegen lineaire zwaargewicht kampioen Tyson Fury. Hij verloor dit gevecht op punten ondanks een knock-down van Fury in de derde ronde.

De hoop van MMA fans op een succesvolle bok carrière van Ngannou werd snel de grond in geboord door zijn volgende tegenstander. Anthony Joshua won het gevecht met een knock-out in de tweede ronde.

Ngannou Streeft Naar Wraak

Na deze nederlaag bood Ngannou zijn excuses aan op social media aan fans die kaartjes hadden gekocht voor het gevecht. Hij erkende zijn teleurstellende prestatie. "Sorry gasten, ik heb jullie allemaal teleurgesteld", schreef hij op Twitter.

Ngannou's mislukte boksuitstapje dwingt hem tot sportieve ommezwaai
Francis Ngannou vin gevecht met Tyson Fury

"Vandaag was een slechte dag, maar morgen is een nieuwe dag. Bedankt voor alle steun. Wees gerust, ik ben hier nog niet klaar mee."

Terug naar de top in de PFL? 

Ngannou vestigde zich tijdens zijn UFC carrière als een van de meest gevreesde vechters aller tijden. Hij behaalde overwinningen op grote namen als Alistair Overeem en werd kampioen na een winst op Stipe Miocic in maart 2021. Na het succesvol verdedigen van zijn titel tegen Ciryl Gane, liep Ngannou's contract af en kwam zijn titel vacant te staan.

Nu keert hij terug naar MMA, vastbesloten om zich te revancheren voor zijn mislukte boksavontuur. Zal het hem lukken om de top te bereiken in de PFL? De fans wachten met smart op zijn comeback!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws